HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Valóra vált Twitter-álom: Az ál-Charlie Whiting találkozik az igazival!

2012.06.01. 12:00 Real Simon says

A kanadai Mark McArdle betwittelte magát a Formula-1-es paddockba. A népszerű „csiripelőn” a Fake Charlie Whiting (hamis Charlie Whiting) nicknevet használó F1-rajongó szellemes bejegyzéseinek köszönhetően az igazi F1-es versenyigazgató vendége lesz jövő hétvégén, a Kanadai Nagydíjon.
 
Charlie Whiting nemcsak a szakmáját, de a viccet is érti: meghívta Twitter-imitátorát a Kanadai Nagydíjra
 
Vannak, akik úgy gondolják, hogy a twitterezés – a 160 karakteres „nyílt sms-ek” kiküldése a világhálóra – időpocsékolás, semmi más. Egy kanadai F1-rajongó, Mark McArdle az élő példa arra, hogy ez nem igaz.
 
McArdle három éve regisztrálta magát a Twitteren, Fake (Hamis) Charlie Whiting (@charlie_whiting) néven. Azóta ontja magából a szellemes, sokszor szarkasztikus, vagy éppen elgondolkodtató „inszájder” bejegyzéseket, mintha ő lenne a száguldó cirkusz igazi versenyigazgatója. McArdle több mint 16 ezer követővel rendelkezik – és ez a jelek szerint hatalom. Annyira, hogy Charlie Whiting (az igazi, aki néhány héttel ezelőtt a Hungaroringen járt, hogy megtartsa éves pályainspekcióját) meghívta a jövő hétvégén esedékes Kanadai Nagydíjra, ahol a twitterező az FIA VIP-vendége lesz. 
 
Mark McArdle egyszerű twitterezőből sokra vitte: találkozhat az F1 versenyigazgatójával (Fotó: The Globe and Mail)
 
„Még mindig csípkedem magam, a padlón vagyok attól, hogy ez valóban megtörténik. A haverjaim is csak a fejüket rázzák, nem akarják elhinni, hogy tényleg találkozom az igazi Charlie Whitingtől. Pedig nem is ez volt a célom, a dolog egyszerűen önálló életre kelt” – nyilatkozta a szerencsés F1-rajongó a kanadai The Globe And Mail című lapnak. 
 
Charlie Whiting 1997 óta tölti be a Formula-1 versenyigazgatói posztját, mint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) biztonsági delegáltja. Bernie Ecclestone jobb keze indítja el és állítja le az edzéseket és a versenyeket; ő dönt a biztonsági autó beküldéséről, a rosszul viselkedő pilóták/csapatok megbüntetéséről, és ő zavarja fel a pole pozíció, vagy a futamgyőzelem megszerzése után önfeledten ünneplő pilótákat a sajtószobába, ahol a tévés nyilatkozatokat adják. 
 
Whiting korábban Ecclestone csapatánál, a Brabhamnél dolgozott, aho az 1980-as évek elején Nelson Piquet szerelője, később a háromszoros brazil világbajnok főmérnöke lett.
 
A „Hamis Charlie”, McArdle nagy elsimeréssel beszél az igazi Charlie Whiting munkájáról: „Szerintem ő egy igazán érdekes figura, neki van a legjobb munkája az autósportban. Tudom, elcsépelt, amit mondok, de egy álmom válik valóra azzal, hogy személyesen találkozhatok és beszélgethetek Charlie-val, mert az ő pozíciója, ahonnan az egész sportágat nézi, roppant egyedi. Minden csapattól és versenyzőtől független, és tényleg ő az az ember, aki mindig a sportág érdekeit nézi. Ennél fogva a meglátásai nagyon fontosak és érdekesek.”
 
A hamis Charlie Whitingnak több mint 16 000 rajongója van a Twitteren
 
Biztosak lehetünk benne, hogy a személyes találkozásról, tapasztalatairól a Twitteren is beszámol nekünk!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr334559166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása