HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Frank Tamás : 1946-2012

2012.06.05. 19:00 Real Simon says

Életének 65. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt Frank Tamás, a Hungaroring Sport Zrt. alelnöke, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) általános alelnöke. Frank Tamás a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsának magyar tagja volt. 

Frank Tamás saját F1-es bukósisak-gyűjteménye társaságában, az F1-es közvetítések közmédiára kerülésének bejelentésére szervezett sajtótájékoztatón (2012. január)

Frank Tamás sikeres magyar-osztrák üzletemberként 1994-ben kapcsolódott be a Formula–1-es Magyar Nagydíjak szervezésébe és rendezésébe. Peter Gerstllel közös cége, az Ostermann Forma–1 Kft. irányította a Magyar Nagydíj jegyértékesítését, illetve a verseny szervezését. 

Frank Tamás fáradhatatlan, lelkiismeretes munkájának is köszönhető, hogy a Magyar Nagydíj a Formula–1 világbajnokság egyik tradicionális futama lett, amely 2003-ban elnyerte az „Év versenye” és az „Év rendezése” címet is az FIA év végi gáláján. Kitünő üzleti és személyes kapcsolatokat ápolt Bernie Ecclestone-nal, továbbá több Formula–1-es csapatvezetővel és versenyzővel. Niki Lauda, Michael Schumacher, Helmut Marko, Franz Tost és Christian Horner közeli barátai voltak.  

Munkája elismeréseként 2008-ban tagja lett az FIA Formula–1-es Tanácsának. Frank Tamás elévülhetetlen érdemeket szerzett a Hungaroring, mint versenypálya fejlesztésében is. Halálával nagy veszteség érte a magyar és a nemzetközi autósportot.

(Hamarosan egy személyes jellegű nekrológgal jelentkezünk Frank Tamásról itt, a Száguldó cirkusz (SzC) blogon.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr944567737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása