HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Kiss Pál Tamás a WSR 3.5-ben indul a Hungaroringen

2012.09.06. 10:32 Real Simon says

Jövő hétvégén a World Series by Renault (WSR) legerősebb kategóriájában magyar versenyzőnek is szurkolhatunk a Hungaroringen. A GP3-sorozatban versenyző Kiss Pál Tamás a WSR 3,5 literes csúcskategóriájában áll majd rajthoz, az olasz BVM Target istálló színeiben.

WSR_KPT01.jpg
A WSR 3.5 újabb lehetőséget kínál a legsikeresebb magyar formulaautós pilóta számára a Hungaroringen

Bizonyára sokan emlékeznek még Kiss Pál Tamás szenzációs produkciójára a GP3-sorozat hungaroringi második futamán, amikor a miskolci versenyző a 3. helyen ért célba. Tamást akkor utólag megbüntették, mert szabálytalanul hajtott ki a boxutcából, így elvesztette a helyezésért járó pontokat, de most kárpótolhatja magyar rajongóit. A miskolci tehetség szeptember 14-16. között ott lesz a WSR 3.5 mezőnyében, az olasz BVM Target istálló kocsijában.

A 21 éves magyar versenyző számára a WSR világa sem teljesen ismeretlen, hiszen a 2010-es hungaroringi futamon is elindult – igaz, akkor még a kisebbik, kétliteres géposztályban (WSR 2.0 EuroCup). Akkor technikai problémák miatt az utolsó helyről kellett rajtolnia, de pályaismeretét kihasználva összesen 16 előzést mutatott be Mogyoródon, így a futam végén kilencedikként intették le.

"Nagyon örülök, hogy újra a WSR-ben indulhatok, ráadásul hazai közönség előtt, Magyarországon. Két éve már rajthoz álltam a sorozat hungaroringi futamán, akkor még a kétliteresek mezőnyében, de a mostani egy sokkal keményebb menetnek ígérkezik. Nagyon kíváncsi vagyok a 3,5 literes autóra, biztosan hatalmas élmény lesz vezetni. 2010-ben rengetegen jöttek ki szurkolni nekünk a lelátókra, még most is beleborsódzik a hátam, ha visszagondolok rá. Remélem, idén még többen lesznek!" - nyilatkozta Tamás.

WSR_Start_Nurb.jpg
Amikor huszonhat, egyenként 530 lóerős bestia elszabadul... Rajt a WSR 3.5-ben, Silverstone-ban

A WSR családi rendezvényére ingyenes a belépés, úgyhogy ez tényleg "kötelező program" a motorsportok kedvelői számára. A World Series by Renault-ból, illetve jogelődjéből, a World Series by Nissanban sorozatból olyan, azóta már olyan F1-es sztárok nőttek ki, mint Fernando Alonso, Heikki Kovalainen, Robert Kubica, Jaime Alguersuari, vagy Sebastian Vettel.

"A WSR-t a világ egyik leginkább közönségbarát, legnyitottabb és legprofibb versenysorozatának tartom, ami a versenyzőknek és a szurkolóknak is hatalmas élményt nyújt. Minden követ megmozgattam, hogy rajthoz állhassak az idei magyarországi fordulón, és szerencsére az olasz csapatnál pont megüresedett egy hely, így minden akadály elgördült az indulásom elől. Nem tagadom, jövőre akár egész évben is el tudnám magam képzelni ebben a sorozatban, úgyhogy már csak ezért is mindent megteszek majd a jó szereplés érdekében" – mondta a magyar pilóta.

WSR_Renault-back.jpg

A BVM Target egyébként nem tartozik a WSR legjobb csapatai közé, inkább a középmezőnybe sorolhatóak. Idei legjobb eredményüket az orosz Nyikolaj Marcenko érte el, aki ötödik lett az idénynyitó futamon, a spanyolországi Motorland Aragón pályán. A csapat másik autójában eddig két olasz, Giovanni Venturini és a WSR-veterán, Daniel Zampieri váltotta egymást, ám egyikük sem ért el kimagasló eredményt.

Forrás: KPT Media/P1race.com  Szöveg: SzC_blog/Simon István  Fotók: WSR Media

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr494758491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása