HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Őrségváltás a Saubernál: Kaltenborn a csapatfőnök!

2012.10.11. 08:31 Real Simon says

Peter Sauber már évekkel ezelőtt kijelentette, hogy 70. életévéhez közeledve nem sokáig kíván a csapata élén maradni. Az „öreg” tartja a szavát: október 13-i hatállyal Monisha Kaltenbornt nevezi ki a Sauber F1 Team élére, ezzel hivatalosan is ő lesz az F1 első női csapatvezetője.

Peter_Sauber_and_Monisha_600.jpg
Peter Sauber vasárnaptól Monisha Kaltenbornt nevezi ki utódjának, ezzel hivatalosan is ő lesz az F1 első női csapatvezetője (Fotók: Sauber F1 Team) 

Ahogy arról az SzC_blog májusban már beszámolt, Monisha Kaltenborn a Sauber-csoport főrészvényese lett, miután Peter Sauber átadta neki a részvények harmadát. A holnapután 69. évét betöltő svájci csapatalapító a Koreai Nagydíj napján végleg átadja a stafétát Monisha Kaltenbornnak, aki 2010 óta gyakorlatilag önállóan intézi a Sauber F1 Team mindennapos ügyeit.

„Hosszú ideje elhatároztuk, hogy Monisha fogja átvenni tőlem a stafétát, de az időzítést nyitva hagytuk. Most eljött a megfelelő pillanat a terv végrehajtására” – nyilatkozza Peter Sauber a csapat csütörtöki, Jeongamban keltezett sajtóközleményében. „Számos futamra nem tudtam személyesen ellátogatni – így a legutóbbi versenyre, Japánba sem, ahol a csapat kiváló teljesítményt nyújtott. Nincs kétségem afelől, hogy Monisha rendelkezik minden tulajdonsággal ahhoz, hogy kitűnő csapatvezető váljék belőle, és ugyanilyen biztos vagyok abban is, hogy gondoskodni fog a csapat továbbéléséhez szükséges értékek követéséről is. Ez rendkívül fontos számomra.”

Az indiai származású, de Ausztriában élő Monisha Kaltenborn 2000-ben csatlakozott a Sauber jogi részlegéhez, a csapat akkori partnere, a Fritz Kaiser Group munkatársaként. 2010 januárjában nevezték ki az istálló ügyvezető igazgatójává (mint ilyen, első nőként az F1-ben), majd idén májusban – szakmai munkája elismeréseként – megkapta Peter Saubertől az istálló részvényeinek harmadát.

Monisha_Kaltenborn_Grid600.jpg
Szelíd külső - acélos belső. Fellépésével és eredményeivel Kaltenborn máris kivívta a többi csapatfőnök tiszteletét

„Természetesen tisztában vagyok, milyen nagy felelősséggel tartozom Peter Sauber versenyistállójáért. Több mint negyven évvel ezelőtt alapította meg ezt a csapatot [a Sauber 2010-ben ünnepelte fennállása 40. évfordulóját – S.I.] és jövő tavasszal lesz 20 éve annak, hogy a Sauber autói először álltak fel egy F1-es nagydíj rajtvonalához. Mi vagyunk a Formula-1 negyedik legrégebbi csapata. Egy ilyen komoly projekt felépítése és életben tartása hatalmas teljesítmény. Magas célokat tűztem magam elé és elszánt vagyok arra, hogy úgy vezessem előre a csapatot, ahogy Peter Sauber szeretné, hogy sikerre vezessem a gárdát” – jelentette ki Monisha Kaltenborn.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr224832225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása