HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

A Force India még nem, a Caterham viszont megtalálta No.2-es pilótáját

2013.02.01. 19:46 Real Simon says

Paul di Resta egyedül leplezte le a Force India VJM 06-ot pénteken, Silverstone-ban, vagyis az indiai gárda még mindig nem döntött kettes számú pilótájáról. A Caterham F1 Team viszont bejelentette: a francia Charles Pic mellett eddigi GP2-es pilótája, a holland Giedo van der Garde vezetheti a másik autójukat.

ForceInd_DiResta_Fernley_600.jpgDi Resta és a Force India helyettes csapatfőnöke, Robert Fernley leplezte le a VJM 06-ot Silverstone-ban (Fotó: Force India)

A Ferrari F1-es bemutatója után egy órával, jóval szerényebb körítés mellett, a silverstone-i pálya egyik garázsában leplezték le a Force India 2013-as versenyautóját. Paul Di Resta és Robert Fernley helyettes csapatvezető húzta le a fehér lepedőt a VJM 06-ról, ami arra utal, hogy Vijay Mallya még mindig nem találta meg a Sauberhez távozott Nico Hülkenberg utódját. (A posztra a csapat eddigi tartalékpilótája, Jules Bianchi, valamint az egyéves kényszerszünet után visszatérni vágyó Adrian Sutil esélyes.)

Di Resta a harmadik idényét kezdi meg a narancs-fehér-zöld csapattal, miután a McLaren-Mercedes tavaly Sergio Pérezt választotta Hamilton helyére. Ezt a skót versenyző (aki a Mercedes DTM-csapatánál nevelkedett, 2010-ben bajnoki címet szerzett) alig leplezett csalódással vette tudomásul, a mai autóbemutatón is alig-alig mosolygott.

A Force India főtervezője, Andy Green elmondta: a VJM 06 a tavalyi modell evolúciója, forradalmi újítások nélkül. Teljesen áttervezték az első- és hátsó felfüggesztést (hogy jobban illeszkedjenek az új Pirelli-gumikhoz), a jobb légáramlás érdekében pedig megemelték az autó hátsó fertályát. Optimalizálták a kipufogócsonkok helyzetét is, hogy minél jobban ki tudják használni az ún. Coanda-hatást.

GvdGarde cockpit12_res500.jpgGiedo van der Garde az első holland F1-es pilóta lesz Jos Verstappen óta (Fotó: Caterham F1)

A Caterham csak az idei első tesztelésen, Jerezben mutatja be új versenygépét, Tony Fernandes csapata azonban már tavaly év végén bejelentette, hogy a Marussiától érkező franciát, Charles Pic-et szerződtették le 2013-ra. Pic jelentős összeggel járul hozzá a Caterham költségvetéséhez, emellett 2012-es teljesítményével – edzéseken gyakran verte rutinos csapattársát, Timo Glockot – is meggyőzte új munkaadóját.

Pénteken délután sajtótájékoztatón jelentették be Amszterdamban, hogy Giedo van der Garde lesz a Caterham F1 Team másik versenyzője. Van der Garde 2008-ban megnyerte a WSR 3.5 bajnoki címét, majd 2009-ben a GP2-ben folytatta pályafutását. Az i-sport és a Barwa Addax Team után, 2012 elején a Caterham GP2-es csapatához igazolt, amellyel tavaly két győzelmet és hat dobogós helyezést szerzett. Emellett részt vett hat F1-es nagydíj pénteki szabadedzésén, mint a Caterham F1 tesztpilótája.

Van der Garde beszél a Caterham-szerződés létrejöttéről (videó):

Előléptetésének köszönhetően a 27 éves pilóta Jos Verstappen 2003-as, minardis szereplése után tíz évvel az első holland Formula-1-es pilóta lesz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr855057359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása