HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Oroszok a pácban: Petrov a menedzserét, a Lada Dudukalót rúgta ki

2013.04.01. 11:29 Real Simon says

Megvált a menedzserétől Vitalij Petrov, miután Okszana Kosszacsenko az orosz pilóta helyett magának keresett (és talált) új állást a 2013-as szezonra. A WTCC-ben induló Lada csapata kirúgta Alekszej Dudukalót, miután az orosz a gárda mindkét versenyautóját tönkretette felelőtlenségével Monzában.

Petrov_menedzser1_res600.jpgVitalij Petrov és Okszana Kosszacsenko. Viszonyukat sokan többnek gondolták a hivatalosnál, de most "vége a szerelemnek"...

Útilaput kötött menedzsere, Okszana Kosszacsenko talpa alá Vitalij Petrov, miután utóbbinak nem sikerült bejuttatnia egyik Formula-1-es csapathoz sem az orosz versenyzőt. Petrovot a tavalyi idényzáró Brazil Nagydíj után még hősként ünnepelte a Caterham csapata, amiért Chrles Pic megelőzése révén a gárda megkaparintotta a konstruktőr-vb 10. pozícióját, így jogosulttá vált a FOM kasszájából járó anyagi juttatásokra.

Petrovot megviselte az egész téli csapatkeresés, annyira elege lett a szélmalomharcból, hogy kiadta Kosszacsenko útját. „Rendkívül stresszes időszak van mögöttem, de mostanra többé-kevésbé kipihentem magam. Ezentúl a saját kezembe veszem a sorsomat, igyekszem új F1-es állást találni magamnak 2014-re” – nyilatkozta a 28 éves pilóta egy orosz F1-es honlapnak.

Kosszacsenko egyébként magának talált új állást: kinevezték a Caterham F1 Team kereskedelmi igazgatójának.

Dudukalo_Lada33_res600.jpgDudukalo megtorpedózza csapattársa, Thompson kocsiját a monzai időmérőn. A Lada azonnal levonta a konzekvenciákat, kirúgra a hebrencs Dudukalót

Még nagyobb bajba sodorta magát a WTCC-ben versenyző Alekszej Dudukalo, aki a múlt hétvégi, monzai idénynyitó kvalifikációján, a Q1-ben csúnyán elfékezte magát Michelisz Norbert megelőzése közben, és telibe trafálta csapattársa, James Thompson Lada Grantáját. A két versenyautó annyira összetört, hogy a Lada nem tudott rajthoz állni a versenyen.

A gyári csapat vezetője, Viktor Sapovalov röviddel az incidens után jelezte, hogy szerinte Dudukalo napjai meg vannak számlálva a csapatnál. Ezen a hétvégén aztán bejelentették, hogy a 36 éves oroszt kirúgták, a következő versenyen (Marrakes, április 6-7.) már egy új orosz reménység, a 23 éves Mihail Kozlovszkij vezetheti a 11-es rajtszámú Lada Grantát.

A Lada kénytelen vadonatúj kasztnit építeni Thompson számára, hogy a kiváló angol pilóta rajthoz állhasson ezen a hétvégén, Marokkóban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr415186972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása