HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Szezon közben váltott technikai igazgatót a Lotus

2013.05.08. 19:26 Real Simon says

Két nappal a Spanyol Nagydíj előtt távozott a Lotus technikai igazgatója, James Allison, aki megszakításokkal tizenhat évig állt az enstone-i gárda szolgálatában. Eric Boullier csapatfőnök házon belülről nevezte ki a kiváló szakember utódját, Nick Chester személyében.

Lotus_uj_techDirector.jpgA Lotust nem érte váratlanul James Allison távozása - máris megvan az utódja

Két nappal a Spanyol Nagydíj előtt lemondott posztjáról a Lotus F1 Team technikai igazgatója, James Allison. Az angol szakember 2005 óta dolgozott a gárdánál, de korábban (1991-92-ben, majd 1994-1999 között) már szolgálta a csapatot, amikor azt még Benettonnak hívták.

Nick Chester Lotus_320.jpgA Lotus máris megtalálta Allison utódját, Nick Chester (a képen) személyében. „Nicket mindenki jól ismeri Enstone-ban, miután több mint tizenkét éve van velünk. Eddig is közvetlenül érintett volt az idei, illetve a jövő évi autó fejlesztésében, ami egy jó ideje zajló, sima átmenetet jelent” – emelte ki Boullier, utalva arra, hogy a csapat vezetését nem érte váratlanul Allison távozása. Erre utal az is, hogy azonnal megvolt az utódja.

„A csapatunk erejét és az itt dolgozó tehetség mélységét mutatja, hogy egy Nick-kaliberű egyéniséget tudtunk kinevezni. Ezzel folytatódtak az enstone-i tradíciók, melyek szerint az új technikai igazgatókat mindig a saját munkaerőnkből tudjuk kinevezni. Nick Chester egy nagyon érdekes időszakban kerül a műszaki részleg élére. A 2014-es technikai szabályok szémos új kihívást rejtenek magukban, de az egyéni és a gyártók világbajnokságában elfoglalt második helyünk miatt nem téveszthetjük szem elől az idei fejlesztési csatát sem” – állapította meg Boullier.

Nick Chester 1995-ben kezdte meg F1-es karrierjét, az Arrows versenymérnökeként. 2000-ben a Benettonnál folytatta pályafutását, majd 2005-ben kinevezték a jármű-teljesítményfejlesztési csoport vezetőjének az immár Renault néven futó istállónál. 2010 óta Chester vezette a teljesítményfokozó rendszerek fejlesztését a Lotusnál.

Allison jövője egyelőre kérdéses, de úgy tudni, hogy a többi topcsapat – a Ferrari, a McLaren és a Mercedes – máris érdeklődik iránta.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr155290103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása