HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Bezárta a bazárt a US F1 Team

2010.03.03. 08:50 Real Simon says

Habár a hivatalos megerősítés egyelőre nem történt meg, amerikai hírforrások szerint bezárta kapuit a US F1 Team üzeme. Ezzel – úgy tűnik – befellegzett Ken Anderson és Peter Windsor álmának, hogy egy amerikai csapat is legyen a 13 induló istálló között az idei GP-szezonban.

Az autosport.com értesülései szerint a csapat gyártásért felelős vezetője, David Skog közölte a Charlotte-ban maradt munkaerővel (azokkal, akik még nem hagyták el a süllyedő hajót az elmúlt hetek folyamatos rémhírei után), hogy a csapatvezetés fizetés nélküli szabadságra küldte őket.

 

A részlegvezetők többsége a csapatvezetőt, Ken Andersont bírálja a fiaskóért, aki sorozatosan nem tartotta be az ígéreteit, és olyan helyzetbe sodorta a csapatot, amely nem tette lehetővé a normális fejlesztői munkát. Anderson egykori feltétlen híve, az újságíróból lett sportigazgató, Peter Windsor állítólag már február végén távozott a csapattól, betöltetlenül hagyva a pozícióját.

 

Anderson ugyanakkor meggyőződéssel állítja, hogy a csapat nem kerül felszámolásra, illetve, hogy újabb kérvényt nyújtottak be az FIA-hoz, amellyel azt szeretnék elérni, hogy 2011-re halaszthassák az F1-ers indulásukat. „Az FIA válaszára várunk, továbbra is együtt dolgozunk az ügyön. Addig azonban nem tudunk munkát adni az alkalmazottainknak, ezért közöltük velük, hogy ne dolgozzanak tovább az aktuális kocsin, amíg nem születik döntés” – mondta Anderson az Autosport magazinnak.

Mostantól az FIA kezében a döntés, hogy elfogadja-e az amerikaiak halasztási kérvényét és csak 12 csapat áll rajthoz idén, vagy elfogadja a tizenharmadik rajthelyre hónapok óta ácsingózó Stefan GP jelentkezését, és lehúzza a rolót a US F1 előtt.

Szólj hozzá!

Címkék: anderson fia windsor us f1 team újonc csapatok

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr472211685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása