HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Wéber összetörte a BMW-t a Nürburgringi 24 órás edzésén

2010.05.14. 16:14 Real Simon says

Balesetet szenvedett a BMW Team Hungary with EfficientDynamics csapat a nürburgringi 24 órás autóverseny csütörtöki szabadedzésén.

A Palik László, Vida János, Walter Csaba, Wéber Gábor összeállítású egység tagjai közül az utóbbi ült a BMW 120d-ben, amikor az esőtől csúszós pályán a kocsi a szalagkorlátnak ütközött. Személyi sérülés nem történt, az autó viszont komolyan rongálódott.

Nemhiába nevezik a klasszikus Nürburgringet, a Nordschlefét „Zöld pokolnak”. A több mint 20 kilométeres pálya – ahol a háromszoros Formula–1-es világbajnok Niki Lauda 1976-ban majdnem bennégett a versenygépében és súlyos sérüléseket szenvedett – roppant veszélyes, hiszen a felülete egyenetlen, bukótere pedig nincs.

– Mindössze a harmadik körünket kezdtük meg a tréningen, amikor a baj történt – mesélte Palik László. – Irreálisak a körülmények, hiszen szakad az eső és alig három-négy Celsius-fok van. Reggel akkora volt a köd, hogy alig lehetett látni valamit, s félő, estére fagypont alá csökken a hőmérséklet, így még csúszósabb lesz az aszfalt. Az autónk bal hátulja és a komplett eleje összetört, a szerelők próbálják megjavítani, hogy részt vehessünk az esti első időmérőn.

(Forrás: PalikRacingTeam)

Szólj hozzá!

Címkék: nürburgring nordschleife palik 24 órás wéber gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr662211812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása