HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Ricciardo nyerte a WSR-futamot Monacóban

2010.05.16. 12:05 Real Simon says

Az ausztrál Daniel Ricciardo a pole pozícióból indulva rajt-cél győzelmet aratott a Formula-Renault 3.5 monacói futamán. Ricciardo idén már háromszor indulhatott a pole pozícióból, de most először tudott nyerni.

A Red Bull juniorpilótája (Tech1 Racing) mögött az orosz Mihail Alesin ért célba 1,093 mp hátránnyal -  második helyét szintén senki nem veszélyeztette. Ricciardo győzelme révén Alesin 10 pontos előnye jelentősen csökkent, de az orosz továbbra is vezet a WSR 3.5 bajnokságban.

A hazai pályán versenyző Stefano Coletti rugaszkodott el a legrosszabbul a 3. rajtkockáról, elengedve maga mellett Albert Costát, és Coletti hiába tartotta végig nyomás alatt a spanyolt, nem tudta megelőzni. Szintén jól versenyzett az amerikai Alexander Rossi, aki az 5. pozíciót tartotta. Csakhogy három körrel a leintés előtt az új-zélandi Brendon Hartley nyomása alatt hibázott a Massenet-kanyarban, falhoz csapta kocsija farát és kiesett.

A lendületesen, egyenletesen versenyző másik Red Bull junior pilóta, Hartley Colettit is utolérte, és az utolsó körben megelőzte, ezzel őt intették le negyedikként.

World Series by Renault 3.5 - Monaco, végeredmény:

1. Daniel Ricciardo (AUS) Tech1 Racing
2. Mihail Alesin (RUS) Carlin Motorsport   + 1,093"
3. Albert Costa (SPA) Epsilon Euskadi     +21,295"
4. Brendon Hartley (NZL) Tech1 Racing
5. Stefano Coletti (MC) Comtec Racing

Szólj hozzá!

Címkék: monte carlo costa wsr world series by renault hartley ricciardo alesin

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr792211816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása