HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Hamilton Alonsót dicséri. Mi a fene?

2011.08.04. 09:11 Real Simon says

A McLarennél töltött 2007-es szezonjuk után Lewis Hamilton és Fernando Alonso sohasem lesznek ivócimborák, de az angol ma már elismeréssel beszél a spanyolról, meg a Ferrariról.

Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) és Fernando Alonso (Scuderia Ferrari) a nürburgringi dobogón (Fotó: Active Pictures / Jiri Krenek)

Érdekesen feszült, mégis kölcsönös elismerésen alapuló viszony alakult ki Fernando Alonso és Lewis Hamilton között. A spanyol és az angol 2007-ben csapattárs volt a McLarennél, de ahogy mind a ketten világbajnoki esélyesekké váltak, a viszonyuk megromlott. A 2007-es Török Nagydíj előtt aztán elásták a csatabárdot, a feszültség mégsem tűnt el teljesen.

Másfél héttel ezelőtt, a Nürburgringen Hamilton szépségdíjas előzést mutatott be Alonsóval szemben, amikor a Mercedes Arénában, külső íven előzte meg a Ferrarit a vezetésért. Fernando mégsem tűnt csalódottnak, még viccelődött is Lewisszal a dobogón.

A spanyol AS című sportlap a Hungaroringen megkérdezte Hamiltontól, hogy átmenne-e a Ferrarihoz. „Jelenleg nem tervezek ilyesmit. Nem szerepel a terveimben a váltás, és nem is érzem, hogy valaha oda akarnék menni” – felelte Lewis, aki Alonso mögött negyedik lett a versenyen. „De a Ferrari egy fantasztikus csapat, és az ember sohasem tudhatja, mi fog történni a jövőben” – ismerte el Hamilton.

Lewist korábban a Red Bull-lal hozták összefüggésbe, a Kanadai Nagydíj után sokan fogadni mertek volna arra, hogy 2012-től az angol váltja Mark Webbert a bikás istállónál.

Fernando Alonso szerződése 2016-ig érvényes a Ferrarinál, míg Felipe Massa jelen állás szerint 2012-ig marad Maranellóban. Alonso egyértelműen No.1 a csapatnál, és Hamilton nyilván nem szeretne a vízhordója lenni.

Lewis ennek ellenére tisztelettel beszél spanyol vetélytársáról. „Az első közös évadunkban sokat tanultam tőle a versenyzésről, javítani tudtam a vezetési stílusomon, mert ő volt a csapattársam. Fernando hihetetlenül gyors, rendkívüli tehetség. Akik vele dolgoznak, tudják, hogy mindig a legtöbbet adja magából.”

2 komment

Címkék: ellenség ferrari; mclaren; f1; hamilton; lewis; alonso;fernando; dicséret;

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr23124601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Takacsi 2011.08.07. 00:38:01

OFF (bocs)

nem tudom, megvolt -e ez a videó:
www.youtube.com/watch?v=MbE4gxM-O8A

szerintem nagyon vicces!

Real Simon says 2011.08.12. 10:05:00

@Takoca: Megvolt, a Kanadai Nagydíj előtt láttam, de valóban remek kis videó. Jó volt újra megnézni. Köszi! :)
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása