HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

A Red Bull hibáiból akar profitálni a Ferrari

2012.11.02. 08:54 Real Simon says

Fernando Alonso úgy véli, a Ferrarinak tökéletesnek kell lennie az idény utolsó három futamán, ha meg akarja tartani esélyét a világbajnoki címre. Stefano Domenicali az Abu-dzabi Nagydíj előtt úgy nyilatkozott, hogy a konstruktőrök vb-címéről már lemondtak, a második helyért csatáznak a McLarennel.

Alonso_FerrariWorld_r600.jpg

Fernando Alonso ragyogó második helyet szerzett a múlt hétvégén, Újdelhiben azzal, hogy – a Red Bull KERS-hibáját kihasználva – megelőzte Mark Webbert a verseny utolsó negyedében. A spanyol hátránya 13 pontra nőtt a zsinórban negyedik futamgyőzelmét megszerző Sebastian Vettellel szemben, ami duplája az Indiai Nagydíj előtti hátrányának, de nem behozhatatlan.

„Nem gondoljuk, hogy az Indiai és az Abu-dzabi nagydíj között eltelt öt napban sikerült ledolgoznunk a hátrányunkat. Nincs varázsgomb, de igyekszünk egyre közelebb kerülni [a Red Bullhoz], hogy nyomást gyakoroljunk rájuk” – fogalmazott Alonso a Ferrari sajtótájékoztatóján, Abu Dzabiban.

„A Red bullnak nagyon könnyű négy versenye volt, nagy előnnyel rendelkeznek és büntetlenül elkövethetnek kisebb hibákat. Célunk, hogy a lehető legközelebb maradjunk hozzájuk, ha valami nem tökéletesen sikerülne számukra. Vagyis, a következő három versenyhétvégén tökéletesnek kell lennünk, nagyon közel kell maradnunk és támadni őket a futamokon.”

A Ferrari tempója Indiában fél másodperccel maradt el a bikásoktól az időmérő edzésen, a versenyen viszont Alonso sokkal közelebb járt Webberhez és Vettelhez. A maranellói gárda év végi fejlesztéseit visszavetette, hogy be kellett zárniuk az egyik szélcsatornájukat, mivel az onnan származó adatok pontatlanok voltak, nem fedték egymást a valóságban mért eredményekkel.

„Hiszünk és bízunk az aerodinamikai csapatunk munkájában. Sokszor megmutattuk már, hogy sohasem adjuk fel, és küzdeni fogunk a végsőkig, hogy amikor (számukra) nehézzé és stresszessé válnak a körülmények, mi 100 százalékon tudjunk teljesíteni”.

„A Ferrari rengeteg tapasztalattal rendelkezik arról, hogyan kell világbajnoki címekért harcolni. Mindenki motivált a csapatnál. Indiában már mutattunk jeleket arra, hogyan tudjuk fokozni a tempót a versenyen a Red Bullhoz képest. Már csak néhány tizedre van szükségünk. Itt (Abu Dzabiban), majd az Egyesült Államokban is lesznek új fejlesztéseink. Mindenkinek vannak hullámhegyei és hullámvölgyei” – fogalmazott Alonso.

Stefano Domenicali csapatfőnök közben arról beszélt, hogy behozhatatlannak tartja a konstruktőrök bajnokságában a Red Bull 91 pontos előnyét. A Ferrari ezért a második hely megszerzését tartja szem előtt, amelynek pontversenyében jelenleg 10 ponttal állnak a McLaren-Mercedes előtt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr704884993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása