HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Elfogadták a WTCC 2014-es versenynaptárát

2013.12.04. 21:39 Real Simon says

Az FIA Motorsport Világtanácsa jóváhagyta a túraautó-világbajnokság 2014-es versenynaptárát. A Citroën beszállásának köszönhetően a WTCC tavasszal visszatér Franciaországba, és kilenc év után újra lesz futam a legendás Spa-Francorchamps-i pályán is. A Hungaroring a szokásos időpontban, május első hétvégéjén látja vendégül a mezőnyt.

Start_Race1_Hun13-r600.jpg

Megkezdte rendes éves közgyűlését a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa Párizsban. A rendezvény első napján elfogadták a WTCC túraautó-világbajnokság 2014-es versenynaptárát. A szezon szokás szerint tizenkét fordulóból, azaz 24 versenyből áll majd.

Újdonság, hogy kiesett az elmúlt években szezonnyitó Monza, amelynek ejtésében a gyér helyszíni nézettség mellett idén a rossz idő is közrejátszhatott. Az eredeti tervekkel szemben nem lesz WTCC-futam a brazíliai Curitibában sem. Az idénynyitó versenyt a marrákesi utcai pályán rendezik meg 2014. április első hétvégéjén.

A Citroën gyár beszállásának köszönhetően (pilóták: Yvan Muller és Sébastien Loeb) a túraautó-vb mezőnye visszatér Franciaországba, a bajnokság 3. és 4. futamának a Le Castellet melletti Paul Ricard pálya ad otthont. Korábban a pau-i városi pályán rendeztek versenyt, 2007-2009 között. Kilenc évvel a sorozat legutóbbi fellépése után valószínűleg újra lesz verseny a belgiumi Spa-Francorchamps-ban is. A feltételes mód oka, hogy a WTCC szervezőinek előbb meg kell egyezniük a pálya promóterével, aki nem más, mint Bernie Ecclestone.

WTCC Giovanardi Spa 2005_600.jpgA WTCC első szezonja, 2005 után visszatér a mezőny Spa-Francorchamps-ba (Fotók: FIAWTCC.com) 

Marcello Lotti, a WTCC promótere idén nyáron még fogadkozott: mindent megtesz, hogy visszatérhessenek Brazíliába, a curitibai pályára, de a jelek szerint a brazilok nem tudták garantálni a futamok megrendezéséhez szükséges anyagi hátteret. Maradt viszont a kalendáriumban az argentínai forduló, a Río Hondo-pálya rendkívül népszerűnek bizonyult mind a rajongók, mind a versenyzők körében.

A Hungaroring helyet cserélt a Slovakiaringgel, Mogyoródon a szokásos időpontban, május első hétvégéjén vendégeskedik majd a mezőny. Helycsere történt a szezon végén is: Sanghajban október 12-én, Szuzukában két héttel később rendeznek WTCC-fordulót.

WTCC versenynaptár 2014.

Április 5-6.         Marrákes (MAR)*
Április 19-20.      Le Castellet (FRA)*
Május 3-4.         Hungaroring (HUN)

Május 10-11.      Slovakiaring (SVK)
Május 24-25.      Salzburgring (AUT)
Június 7-8.         Moscow Raceway, Moszkva (RUS)*
Június 21-22.      Spa-Francorchamps (BEL)**
Augusztus 2-3.    Termas de Río Hondo (ARG)*
Szeptember 13-14. Sonoma (USA)*
október 11-12.     Sanghaj (CHN)*
Október 25-26.    Szuzuka (JAP)
November 15-16.  Makaó (MAC)*

* A helyi autósport-szövetség jóváhagyásának függvényében
** A promóterrel való megegyezés függvényében

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr865676203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása