HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

A Stefan GP elgáncsolta a Campost

2010.02.04. 13:47 Real Simon says

Megvette a Dallara kasztnijának versenyeztetési jogát, ezzel lényegében megfosztotta az F1-es részvétel lehetőségétől a Campos Meta csapatát Zoran Stefanovic, a Stefan GP vezetője. Erről tudósított honlapján a német auto, motor und sport és a finn Turun Sanomat is.

Stefanovic csapatáról eddig azt lehetet tudni, hogy akár megszerzi az F1-es induláshoz szükséges engedélyeket, akár nem, egész szezonban tesztelni fog a beugrási lehetősére várva. A Dallara versenyjogának megszerzésével a Stefan GP jelentős lépést tett afelé, hogy ők töltsék be a 13. csapathelyet a Campos helyett.

Tavaly május végén Adrián Campos alakulata volt az első újonc csapat, amely beadta jelentkezését a száguldó cirkuszban való részvételre, és ősszel bejelentették Bruno Senna leigazolását is. Campos azonban 3 millió eurós tartozást halmozott fel a kocsikat gyártó Dallarával szemben, ezért már Bernie Ecclestone is aggodalmának adott hangot, hogy a spanyolok valóban készen állnak-e az F1-es beugrásra. Most úgy tűnik, Camposnak befellegzett, és a korábbi elutasítása ellenére is kitartóan készülődő (időközben a Toyota 2010-es versenyautóját, valamint a kölni központ felszereléseit is felvásárló) Stefanovic gárdája került helyzetbe.

A szerb származású, de Londonban élő csapatvezető egyelőre a Williamstől kiebrudalt Nakadzsima Kazukit szerződtette le, a másik pilóta posztja még kiadó. Elképzelhető, hogy vonzó neve és az emiatt behozható támogatók miatt megtartja Bruno Sennát, de még valószínűbb, hogy egy tapasztalt versenyzőt keres a fiatal japán mellé.

A Toyota TF110-en alapuló Stefan S01 versenyautó állítólag 90%-os készenléti állapotban van. Most Ecclestone-on a sor, aki megígérte, hogy mindent megtesz a Stefan GP indulásáért, akár a Campos helyén, akár egy új, 14. csapatposzt létrehozása árán.

Szólj hozzá!

Címkék: toyota nakajima ecclestone bernie nakadzsima campos campos meta dallara stefan gp stefanovic

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr572211626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása