HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Óvatosak a Ferrari vezetői és Alonso

2010.02.07. 12:57 Real Simon says

Hiába bizonyult leggyorsabbnak a valenciai tesztelés mindhárom napján a Ferrari F10, a Scuderia vezetői óvatosságra intenek. Luca di Montezemolo elnök, Stefano Domenicali csapatvezető, Aldo Costa főtervező, de még a Scuderiánál idén bemutatkozó Fernando Alonsovéleménye is megegyezik abban, hogy hiba lenne messzemenő következtetéseket levonni az F10 ígéretes tempója alapján.

Alonso szerint – aki 1:11,470 perccel messze a legjobb köridőt jegyezte Valenciában – túl korai lenne kijelenteni, hogy a Ferrari a világbajnoki cím első számú esélyese. „Tény és való, hogy a kocsi versenyképesnek tűnik, de elképzelhető, hogy az elsőségünk csak annak köszönhető, hogy kevesebb benzinnel futottunk, mit a többiek“ – jelentette ki a kétszeres világelső.

„Az első benyomásaim a kocsiról nagyon jók, de ugyanígy éreztem tavaly ilyenkor is (a Renault-nál – a szerk.), és a végén alig tudtam bekerülni a Q3-ba. Éppen ezért most nagyon óvatos vagyok. Még csak a téli tesztelés elején járunk, a kocsi könnyen vezethető volt, de tudom, hogy főként azért, mert használhattam Felipe beállítási adatait.“

Montezemolo elnök óvatosan, de optimistán beszélt az első tesztelés eredményeiről. „Örülök, hogy az új kocsink versenyképesnek tűnik, így megtérülni látszik az elmúlt három hónapban befektetett munka. De a téli tesztelések olyanok, mint a futball augusztusban, ahogy nálunk Olaszországban mondják. A kocsi jól sikerült, a pilótáink elégedettek, de vannak még problémák, amiket meg kell oldanunk, ezért mindkét lábban a földön kell maradnunk“ – mondta Montezemolo.

Domenicali szerint sem lehet biztosra venni semmit. „Tavaly is azt hittük, minden rendben van a kocsival, aztán az első versenyeken csalódást okoztunk a szurkolóinknak és magunknak. Még mindig sok a tennivalónk, hogy ledolgozzuk a hátrányunkat (sic! – a szerk.), számos problémát meg kell oldanunk a szezon rajtjáig“ – fogalmazott a csapatfőnök.

„Ha egy dolog van, amivel elégedettek lehetünk, az a kocsi megbízhatósága: a három nap során több mint 1400 kilométert hagytunk magunk mögött, egyetlen komoly technikai hiba nélkül. A McLaren és a Mercedes más programot teljesített, mint mi, a Red Bull pedig még be sem mutatta az új autóját. Jerez után már okosabbak leszünk“ – mondta Domenicali.

A következő tesztelésre február 10-13. között kerül sor Jérez de la Fronterában, ahol a Red Bull, a Lotus és a Virgin is csatlakozik a valenciában már bemutatkozott gárdához.

Szólj hozzá!

Címkék: teszt ferrari tesztelés alonso valencia értékelés fernando montezemolo f10 domenicali

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr122211633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása