HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Nosztalgiahullám a Lotus-bemutatón

2010.02.13. 09:30 Real Simon says

Tizenegyedik csapatként (az újoncok közül másodikként) mutatta be új F1-es kocsiját a nagyközönségnek péntek délután a Lotus Racing. Az F1 történetének negyedik legsikeresebb csapatát a maláj állami autógyár, a Proton keltette új életre, amely a Lotus Cars tulajdonosa.

A Lotus Formula-1-es visszatérésére a néhai alapító, Colin Chapman özvegye, Hazel és fia, Clive Chapman is áldását adta, így a Lotus a rendkívül sikeres előd-istálló teljes jogú örökösének számít.

Az új versenyautó, a Lotus T127 ránézésre meglehetősen konzervatív, forradalmi aerodinamikai megoldások nélkül. Ez a végletekig tartó egyszerűsítés a főtervező és technikai igazgató, Mike Gascoyne egyik ismertetőjegye. Gascoyne korábban a Jordan, a Renault és a Toyota alkalmazásában állt, de a 2005-ös szezon közben menesztették, mert összerúgta a port japán főnökeivel. Azóta a Lotus talpra állításán dolgozott az új csapatvezetővel, Tony Fernandes-szel.

A Lotust a veterán olasz Jarno Trulli, valamint a McLarentől érkezett Heikki Kovalainen fogja dirigálni 2010-ben, a tartalékpilóta pedig a maláj Fairuz Fauzy lesz. Fauzy tette meg az első „összerázó” köröket az új kocsival e hét elején Silverstone-ban, de a T127 első igazi megmérettetésére a jövő héten kezdődő, második jerezi tesztelésen kerül sor.

Szólj hozzá!

Címkék: lotus bemutató colin chapman proton heikki kovalainen mike gascoyne jarno trulli tony fernandes lotus racing

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr42211652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása