HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Schumacher kérdőre vonta Alonsót, amiért feltartotta

2010.03.27. 15:29 Real Simon says

Michael Schumacher Fernando Alonsóval konfrontálódott a melbourne-i parc fermében, miután a spanyol – a német meglátása szerint – akadályozta őt az utolsó gyorskörében az időmérő edzésen. Schumacher így csak hetedik lett, csapattársa, Nico Rosberg mögött. Korábban, a Q2 végén Lewis Hamilton is feltartotta a Mercedes visszatérő sztárját.

„Az utolsó nekifutásom alkalmával [Alonso] szándékosan lelassított. Megkérdeztem tőle, hogy a csapata utasította-e erre, de azt mondta, hogy nem” – magyarázta Schumacher a feszültség okát. „Bizonyos értelemben bonyolult [ez a helyzet], ugyanis ő már a levezető körén volt, és mással foglalkozott ahelyett, hogy a visszapillantóját nézte volna. Ugyanakkor tegnap éppen erről volt szó a versenyzői eligazításon, hogy erre oda kell figyelni, és ő volt az egyik leghangosabb szószóló” – árulta el hétszeres világbajnok.

„Tudni akartam, hogy a csapata mondta-e neki, hogy ezt csinálja, azután felkerestem Charlie-t [Whiting, az FIA versenyigazgatója], mert tisztában akartam lenni az irányvonalakkal, ha esetleg megváltozott volna valami azóta, hogy utoljára versenyeztem.”

„Hasonló szituációba kerültem korábban Lewisszal, aki épp a saját körére készült, és bizonyos fokig akadályozott – ezt nem tartom szép dolognak. Nem kellemes helyzet, amikor az ember megpróbálja odatenni magát – ahogy én jelenleg –, de valaki mindig útjába áll” – zsörtölődött Schumacher.

Az Ausztrál GP-t megelőző edzéseken egyébként sokan panaszkodtak arra, hogy a lassabb körön lévő autók feltartották őket. Pedro de la Rosa (BMW Sauber) például figyelmeztetést kapott a versenybíróságtól az utolsó szabadedzés után, mert feltartotta egyik kollégáját.

6 komment

Címkék: schumacher michael hamilton alonso időmérő melbourne ausztrál gp

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr802211726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_152981 2010.03.27. 17:54:59

hmm ez rendben is van beszélje meg Alonsoval, de utána miért kell Whitinghoz futni? Nincs rendben hogy feltartotta de a gyorskörén lévő Sutil előtt meg ő maga melegítette a gumikat! Azt nem látta? Szóval az éremnek két oldala van :)

Ismeretlen_148360 2010.03.27. 18:29:29

Igazság szerint ELŐBB kellett volna Whitinghez mennie, mert az önbíráskodást - akárcsak a hétköznapi embereknél - az F1-ben is büntetik. Persze, ez adta magát: vége volt a kvalinak, begurultak a parc fermébe, és miközben kikászálódott a Ferrariból, Alonso kapott pár keresetlen szót Schumitól. Ezen én azt látom, hogy a német mennyire igyekszik visszaszerezni a régi respektjét. (Amúgy meg mindenki ezt tenné, ha valaki feltartotta.)

gardendesigner 2010.03.27. 18:38:13

Ez már az igazi Schumi, és pár futam után talán a versenyzésben is vissza tér az "igazi Schumi" :) Egyébként Sutil-nak is ott a lehetőség panaszkodni, ha ő teszi, azzal is egyet értenék...

Ismeretlen_152981 2010.03.27. 18:55:21

Fél mezőnynek ott lenne a lehetőség mert mindenki feltartott mindenkit :D Nekem ez az egész leosztom Alonsot majd whitinghoz futunk dolog nem tetszik. Kicsit lehetne ezt elegánsabban is. Mi lett volna ha netalántán Sutil teszi meg ezt Schumival tuti felháborodás hogy képzeli ezt :)

Ismeretlen_152981 2010.03.27. 18:57:31

"„Tudni akartam, hogy a csapata mondta-e neki, hogy ezt csinálja" és nem azzal van baj hogy odament hanem ilyeneket feltételez a Ferrariról? nem kéne keverni a ....

gardendesigner 2010.03.27. 19:06:50

Ezeket a "húzásokat" a Ferrarinál is ugyan így megcsinálta,mert ő ilyen. Nem szabad ennyire érzékenyen reagálni erre, az ilyen temperamentumos hozzáállás hozott neki 7, a ferrarinek 5 világbajnoki címet. Az, ahogy kommunikált nem gondolom, hogy a Ferrarinak szólt, inkább fricska Alonzónak. Sutil ezek után talán majd bátrabban fog hasonló helyzetben odaszólni. Nem gondolom, hogy bárki felháborodna, ha jogos...
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása