HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Megbüntették Schumachert az utolsó kanyaros előzésért

2010.05.16. 19:30 Real Simon says

Húsz másodperces időbüntetést kapott Michael Schumacher, mert az utolsó kör legvégén megelőzte Fernando Alonsót a Rascasse-kanyar kijáratánál. A versenybíróság azzal érvel, hogy a „safety car-os befutó” akkor is érvényben van, ha maga a biztonsági autó már nem tartózkodik a pályán a verseny leintésekor.

Az F1-es szabálykönyv 40.13-as pontja kimondja: „Ha a verseny a safety car alatt ér véget, [a felvezető autó] bemegy a pit-lane-be az utolsó kör végén, a versenyautók pedig a hagyományos módon megkapják a kockás zászlót, előzés nélkül”.

Schumacher büntetése azért furcsa, mert a tévéfelvételeken egyértelműen látszik, hogy a német zöld zászlójelzés mellett előzte meg Alonsót, a csapatok pedig megkapták a versenyirányítástól a „Track clear” („tiszta a pálya”) üzenetet. (Ezt egyébként Ross Brawn, a Mercedes GP csapatvezetője fényképekkel is igazolta a verseny után a BBC élő közvetítésében.)

Schumacher ezzel a hatodikról az utolsó értékelhető helyre, a 12.-re esett vissza. Fernando Alonso a hatodik helyért járó pontokkal távozhat Monacóból. Meg lennék lepve, ha ezzel véget érne az újabb monacói affér…

3 komment

Címkék: ferrari botrány schumacher büntetés alonso monte carlo ross brawn mercedes gp monacói gp

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr762211819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_149244 2010.05.16. 19:35:56

Ez szemétség... A T:Szabályalkotók nézzék át, h van-e félreérthetőség a szabályokban, mert első ránézésre nincs minden rendben. Gondolom pont azért hozták meg a safety car pályaelhagyása utáni szabad előzés szabályát, h legyen izgalom. Most volt - erre büntetést szabnak ki. Kíváncsi lennék arra ha Hamilton előzte volna Schumit akkor is lett volna-e büntetés...? Szerintem nem. Hillnek meg biztos savanyú a szőlő egy kicsit... Schumi még mindig ott van motiváltan, és hajt az eredményekre, ő meg már '99-ben ki volt égve...

Ismeretlen_149536 2010.05.16. 19:55:33

Kapja be az FIA. Milyen hülyeség ez, hogy tiltva van az előzés egy AUTÓVERSENYEN?!?!?! Jó hogy nem kockadobással dől el hogy ki hanyadik helyen futhat be. Zöld zászló = megint verseny van. Ennyi. Brawn+Sch majd jól kiveri a balhét, nem féltem én őket.

Ismeretlen_149244 2010.05.16. 20:00:35

Egyetértek... Persze gondolom a szabályalkotók majd jól megmagyarázzák, h miért érdemli meg a büntetést... Szégyellje is magát! Előzni mert - Monacoban...pfujj... Amúgy ha meg mégis megbüntetik remélem felszívja magát annyira, h nyer legalább egy versenyt idén... Anno '96-ban is kicsit döcögősen indult a szezonja...
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása