HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

A Schnitzer BMW nyerte a Nürburgringi 24 órás versenyt

2010.05.17. 10:14 Real Simon says

A BMW gyári csapata, a Schnitzer által felkészített, 25-ös rajtszámú BMW M3 GT2 nyerte a hétvégén lebonyolított 24 órás viadalt a Nürburgringen. A kitűnő pilótákból – Jörg Müller, Augusto Farfus (WTCC), Uwe Alzen, Pedro Lamy – álló kvartett egy nap leforgása alatt 154 kört (25 378 km-t) tett meg a 22,8 kilométer hosszú Nordschleifén.

A Schnitzer BMW gyorsasága és a pilóták egyenletessége mellett azonban a szerencse is segítette őket, hiszen a vezetésért sokáig csatázó Phoenix Audi R8-asok, illetve a verseny középső szakaszában sokáig vezető Manthey-Porsche 911 GT3 Hybrid balesetek és technikai hibák miatt elvérzett.

Másodikként – némi meglepetésre – a Farnbacher-csapat Ferrari F430-ast intettek le (pilóták: Dominik Farnbacher, Allan Simonsen, Lehman Keen, Marco Seefried), harmadikként a Phoenix Team egyetlen állva maradt Audi R8-asa (Markus Winkelhock Dennis Rostek, Luca Ludwig, Marc Bronzel) futott célba.

A verseny egyetlen magyar résztvevője a BMW Team Hungary volt (Palik László, Vida János, Wéber Gábor, Walter Csaba), amely azonban motorhiba miatt az ötödik órában a verseny feladására kényszerült. Kategóriájukban (D1T) egy Peugeot RC-Z nyert (Jürgen Nett, Joey Kelly, Michael Bohrer, Henning Klipp), 128 körös teljesítménnyel.

Szólj hozzá!

Címkék: bmw nürburgring nordschleife 24 órás

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr182211821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása