HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Meglazult csatornafedél okozta Barrichello kiesését – a Williams a régi első szárnnyal indul Isztambulban

2010.05.24. 20:00 Real Simon says

Nem műszaki hiba, hanem egy meglazult csatornafedél okozta Rubens Barrichello korlátnak vágódását a Beau Rivage- (Massenet) kanyarnál a múlt hétvégi Monacói Nagydíjon. Ezt a Williams-istálló hozta nyilvánosságra. A csapat jelentette a belső vizsgálat eredményét az FIA-nak.

A brazil veterán a kilencedik helyen haladt, jó esélyei voltak a pontszerzésre, amikor a 32. körben keményen odacsapta a korláthoz az FW32-est. A csapat először defektre, vagy más műszaki hibára gyanakodott, de az alapos gyári vizsgálatok során kiderült, hogy ezek a feltételezések kizárhatók.

„A vizsgálatokat követően az AT&T Williams csapata megerősíti, hogy Rubens Barrichello balesetét (…) egy kilazult csatornafedél okozta a második kanyarnál. Amint Rubens kocsija áthaladt a csatornafedél fölött, az felcsapódott, megütve a bal hátsó kereket, ez okozta a meghibásodást. A balesetet jelentettük az FIA-nak” – áll a csapat közleményében.

Monaco rossz emlék marad a Williams-csapat számára, ugyanis mindkét FW32-es alaposan összetört (Nico Hülkenberg az alagútban ment neki a korlátnak, rögtön az első körben). A csapat az elmúlt nyolc napban lázas munkával igyekezett pótolni a sérült, összetört alkatrészeket, de a mérnökök minden igyekezete ellenére az új első szárnyak – amelyek Monte-Carlóban mutatkoztak be – nem készülnek el a következő, isztambuli futamra.

„A Török Nagydíjra sajnos vissza kell váltanunk egy korábbi konfigurációra, majd csak Montrealban tudjuk ismét bevetni az új első szárnyat” – árulta el Sam Michael technikai igazgató.

Szólj hozzá!

Címkék: baleset williams barrichello monte carlo rubens csatornafedél monacói gp

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr252211835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása