HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Megtiltotta pilótáinak a Red Bull, hogy egymásra haragudjanak

2010.06.01. 10:59 Real Simon says

Nem csillapodnak a kedélyek a Red Bull Racing két pilótáját érintő isztambuli incidens körül. A csapat vezetője, Christian Horner most úgy nyilatkozott: nem engedik meg, hogy a pilótáik egymásra haragudjanak, mert az elterelheti a figyelmet a csapat első számú céljáról, a világbajnoki cím megszerzéséről.

Tovább nehezíti a helyzetet, hogy a csapat vezetői sincsenek azonos állásponton a tekintetben, hogy Vettelt vagy Webbert terheli nagyobb felelősség a futam 41. körében történt incidens miatt. Míg a Red Bull szaktanácsadója, Helmut Marko a verseny után Webbert (illetve annak főmérnökét, Ciaron Pilbeamet) hibáztatta, amiért az ausztrál nem hagyott elég helyet, addig Horner inkább afelé hajlik, hogy Vettel vállalt túl nagy kockázatot a 12-es kanyar előtti féktávon.

„Pályafutásom során már átéltem hasonló helyzeteket az alsóbb kategóriákban. A legfontosabb teendőnk, hogy nyíltan beszéljünk a problémákról és megoldást találjunk rájuk – és pontosan ezt fogjuk tenni. A versenyzőink között nincs egyetértés. Mindkettőben erős a versenyszellem. Mindkettő „éhes vadállat”, és rajtunk [a csapatvezetésen – SI] múlik, hogy gondoskodjunk arról, hogy tanuljanak ebből, és ne forduljon elő még egyszer” – mondta Horner az Autosportnak.

Horner szerint Webbernek és Vettelnek is tisztában kell lennie azzal, hogy nemcsak a saját, hanem az értük dolgozó csapat versenyét is elrontották felelőtlen viselkedésükkel. „Mind a ketten a Red Bullt reprezentálják kint a pályán, és tudniuk kell, hogy ami történt, nemcsak saját magunknak, hanem a Red Bullnak, mint csapatnak is sok pontjába került” – véli a csapatfőnök.

Webber és Vettel is van annyira intelligens, hogy belássa: nem viselkedtek a csapat érdekeinek megfelelően. Kérdés, vajon egy „osztályfőnöki intő” elég lesz-e ahhoz, hogy a jövőben bármelyikük lemondjon a megszerzett előnyéről a másik javára…

Az RB6 bemutatóján még úgy tűnt, minden rózsaszín Webber és Vettel között...
Fotó (c) Red Bull Racing

10 komment

Címkék: baleset balhé webber isztambul vettel red bull viszály török gp christian horner helmut marko

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr702211849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gardendesigner 2010.06.01. 11:15:48

István, érdekelne a Te véleményed a dologról. Bevallom, az első pillanatban, még a futam alatt Vettelt hibáztattam, de miután egy kicsit leülepedett a dolog,(és a visszajátszásokat megnézve) azt fogalmazódott meg bennem is, amit Helmut Marko nyilatkozott. Tulajdonképpen mind ketten hibásak szerintem, de ha csak egyet lehet választani, akkor inkább Webber (vagy a versenymérnöke, de az ugyan az)

Ismeretlen_148360 2010.06.01. 11:22:06

Teljesen egyetértek veled, én is ugyanígy láttam. Vettel szerintem "lehetetlen" helyen kezdett előzni, majd ráhúzott Webberre fékezés alatt, ami mindig veszélyes. Webber viszont egy centit sem engedett - ha kicsit körültekintőbb az ausztrál, nem ütköznek össze. De akkor még nem tudtuk, hogy 1.) Webbert utasították, hogy vegyen vissza, Vettelt nem 2.) ez itt már kőkeményen a vb-címről szól, és Webber ezzel is üzent Sebnek (meg a csapatnak): nincs az az isten, hogy engedjek, pláne a legveszélyesebb ellenfelemnek - aki történetesen a csapattársam. Konklúzió: szokásos versenybaleset. Ez mindig is benne volt, és benne is lesz a pakliban, amíg egy csapaton belül nincs 1. számú pilóta. Így viszont fel kell vállalnia a Red Bullnak ezt a kockázatot.

gardendesigner 2010.06.01. 11:34:53

Köszönöm a választ :-) , a társaságom talán most már lehiggad egy kicsit, mert ezzel a véleményemmel nagyon egyedül kezdtem lenni :-)

Ismeretlen_148360 2010.06.01. 11:40:24

Ne viccelj már!:) Üzenem a Társaságnak, hogy ha véleményük (vagy ellenvéleményük) van, tessék jönni ide a blogra, és adják ki magukból! ;)

gardendesigner 2010.06.01. 11:48:42

Olvasni szinte mindenki olvassa a blogodat, de lusták hozzá szólni, így ilyenkor az én véremet szívják :-)

Ismeretlen_160481 2010.06.01. 17:37:55

+1 egyetértő ember :) én is így látom a dolgokat...

Ismeretlen_152981 2010.06.02. 09:19:25

Én is ezen véleményen voltam hogy itt mindkettő hibás, de inkább legyenek ilyenek néha mint ilyen burkolt "füstjelekkel" szabályozzák őket :S kifogy a benzin sprórolj a motorral lassan már ne előzz mert veszélyes :D

Ismeretlen_149536 2010.06.06. 22:59:51

Ez a cím világbajnok. Tiszta dedó :) Én is úgy vélem hogy Vettel forrófejű volt, nem várhatja el, hogy bárki átadja neki az első helyet bármilyen helyzetben. Webber meg túlzottan keménykedett, hiszen Vettel 3/4 autóval előtte volt, amikor hirtelen elindult balra. Nemtom ki a hibás, de én Vettelt okolom. Egyébként a nagy egyenlőség vége 2007-ben is az lett hogy a nevető harmadik érdemtelenül világbajnok lett, a két legjobb meg a csapatuk csak szívhatta a fogát. A versenysportban nincs helye a demokráciának.

Ismeretlen_149536 2010.06.06. 23:01:08

jobbra, nem balra. :)

Ismeretlen_148360 2010.06.07. 16:28:52

Ajjajj... "Nevető harmadik", meg "érdemtelenül lett bajnok"... Nem félsz te egy cseppet a Räikkönen-rajongóktól?? :D
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása