HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Tíz óra után két Peugeot védekezik az Audik ellen

2010.06.13. 01:09 Real Simon says

Tíz óra versenyzés után, vasárnap hajnali 1 órakor a Peugeot Sport Total 2-es számú prototípusa vezeti a Le Mans-i 24 órás viadalt. Stéphane Sarrazin mögött közel kétperces lemaradással Nicolas Lapierre a második az ORECA csapat 4-es rajtszámú 908 HDi-jével.

A korábban vezető 1-es rajtszámú Peugeot a verseny kilencedik órájában technikai problémákkal szembesült, de Marc Genével a volánnál sorozatban hozta a 3 perc 20 másodperces köröket, jelentősen megközelítve az 5. pozíciót őrző Allan McNish Audiját. (McNish időközben, a futam 11. órájába lépve átadta a volánt Tom Kristensennek). A legjobb Audi jelenleg a Timo Bernhard, Romain Dumas és Mike Rockenfeller által hajtott 9-es rajtszámú egység.

Sem a GT1-es, sem a GT2-es kategória korábbi vezetője nem érte meg épségben a tizedik órát. A GT1 élén álló Ford GT40 (Mutsch, Romain Grosjean, Hirschi) a Kolles-csapat Audi R10-esével ütközött az éjszakában a Ford-sikánnál, amit a GT40 sínylett meg jobban. Váltóhiba miatt szenved a Risi Competizione Ferrari 430-asa, így a GT2-ben ismét a 64-es számú Chevrolet Corvette (Olivier Beretta) vezet.

1 komment

Címkék: ferrari peugeot audi le mans bernhard kristensen 24 órás gené grosjean mcnish

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr482211867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_149536 2010.06.15. 21:25:28

Itt még bíztam a Peugeotban. Sajnos leszerepeltek, pedig a versenyzők tényleg mindent kihoztak a verdából. Nagy gratula nekik!
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása