HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Walter Csaba indul a Porsche Szuperkupában a Hungaroringen

2010.07.16. 11:40 Real Simon says

Augusztus 1-jén 18. alkalommal rendezik meg a Magyar Nagydíj betétfutamaként a Porsche Mobil-1 Szuperkupa betétversenyét. Walter Csaba személyében két év szünet után ismét lesz magyar VIP versenyző a futamon, ami külön érdekességet kölcsönöz a Porschék versenyének.

A Porsche Mobil-1 Supercup-ot a Porsche Motorsport részlege szervezi. A sorozat egyfajta ugródeszkaként is szolgál a sport- és túraautó-versenyzők pályafutása során. A Porsche Szuperkupa futamait 1993 óta a Formula-1 világbajnokság kísérőprogramjainak keretében rendezik meg. A 18-20 versenyző azonos specifikációjú autókkal áll rajthoz, így az eredmény kevésbé a technikán, sokkal inkább a pilóták felkészültségén alapul.

A mezőnyben az új Porsche 911 GT3 Cup típusú versenygép egyedi specifikációban szerepel, alapja a GT3 RS, a betétfutam autói az utcai Porsche 911 GT3 RS verseny-változatai. Műszakilag mindegyik versenygép megegyező: a jelenlegi Porsche 911 (997) alapjain ez a szériaközeli konstrukció 3,8 literes, 450 lóerős motorral, valamint hatfokozatú, szekvenciális kéziváltóval, PCCB kerámia fékekkel van felszerelve, s mindössze 1200 kilogrammot nyom.

A Porsche Motorsport meghívására Walter Csaba most egy ilyen gyári versenyautóval indul a futamon. A 30 éves magyar pilóta – aki 2002 óta versenyez, és több kiváló eredményt ért el a márkakupákban – jól ismeri a Porsche sportkocsikat: 2008-ban ugyanis egy Porsche 997-essel szerezte meg az Országos Gyorsasági Bajnokság első helyét.

A Porsche Szuperkupa eddigi hat futama után a négy futamot megnyerő René Rast vezet 108 ponttal, őt az egy futamot nyerő, 90 pontos Garth Tandy, valamint a 74 pontos Jerome Bleekemolen követi. A Magyar Nagydíj előtt még Hockenheimben lesz egy verseny.

A Porsche Mobil-1 Supercup magyarországi futamára augusztus 1-jén, vasárnap 11:45-től kerül sor.

Szólj hozzá!

Címkék: porsche hungaroring magyar nagydíj szuperkupa pilóta walter csaba

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr522211915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása