HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Heidfeld válthatja De la Rosát a Saubernél Szingapúrtól

2010.09.13. 08:47 Real Simon says

Internetes értesülések szerint Nick Heidfeld válthatja fel Pedro de la Rosát a Sauber-istállónál. A pilótacserére hamarosan, akár már a két hét múlva esedékes Szingapúri Nagydíj előtt sor kerülhet.

Monzában Peter Sauber nem kívánta kommentálni a Motorsport-Total.com pilótacserére vonatkozó információit, de a csapatfőnök a hírek szerint a verseny előtt megbeszélésre hívatta magához De la Rosát, aki láthatóan megtörten hagyta el a Sauber motorhome-ját.

Heidfeld a Sauber csapatánál kezdte F1-es pályafutását 2001-ben, ahol három évet húzott le. 2006-ban a BMW Sauber szerződtette, és további négy szezont versenyzett végig Peter Sauber figyelő tekintete előtt. A 33 esztendős német kiváló technikai érzékkel és analitikus képességekkel rendelkezik – nem véletlen, hogy a Pirelli őt választotta ki 2011-ben bemutatkozó F1-es abroncsai tesztelésére. Ehhez fel kellett oldani Heidfeld Mercedes-tesztpilótai szerződését is.

Peter Sauber már jó ideje elégedetlen spanyol pilótája teljesítményével. De la Rosa eddigi legjobb eredményét a Hungaroringen érte el augusztusban, amikor hetedikként intették le. Ezen kívül azonban egyszer sem szerzett pontot, amiben – tegyük hozzá – a megbízhatatlan Sauber C29 is ludas. A 39 éves spanyol veterán jelenleg a világbajnokság 17. helyén tanyázik, miközben japán csapattársa, Kobajasi Kamui 21 ponttal a tizenkettedik.

Heidfeld már a két hét múlva esedékes Szingapúri Nagydíjon visszatérhet a száguldó cirkuszba, versenyzőként. Ez lehet a szezon második pilótacseréje azután, hogy Silverstone előtt Jamamoto Szakon váltotta fel Karun Chandhokot a Hispania Racingnél.


Pedro és Herr Sauber pacsizik a Magyar Nagydíjon elért 7. hely után. A mosolygásnak vége szakadhat... (Fotó (c) Sauber F1)

2 komment

Címkék: monza heidfeld; nick; szingapúr; sauber f1 team; peter; sauber; pedro; de la rosa; pilótacsere;

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr272292247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sünmami 2010.09.13. 13:19:20

Annyira nem lepett meg hogy ez a Pedro fiú ennyire alul teljesített Kobajasival szemben. Hosszú pályafutása alatt egyszer ha felállt a dobogóra, különösebb villantásai nem nagyon voltak. Kár volt feladni a tesztpilótai állást. Azzal viszont egyáltalán nem vagyok tisztában, most Heidfeldnél hogyan egyeztethető össze az hogy teszteli/tesztelte a jövő évi Pirelli gumikat? Ez nem összeférhetetlen dolog? Mert ha esetleg nem csak évvégéig marad, hanem a jövő évre is, akkor az már furcsa lesz. Bár meg kell mondjam, Heidfeldet sajnáltam hogy erre az évre nem talált magának legalább egy közepesen ütős csapatnál helyet.

Real Simon says 2010.09.13. 14:35:12

@Sünmami: Tekintve, hogy egyénisége nagyjából annyi, mint egy sajtreszelőnek, én sosem tudtam lelkesedni Heidfeldért. Herr Sauber a szezon előtt azért választotta de la Rosát, mert Heidfeld túl sokat kért. Most már látja, hogy hiába utazott minden futamra a Mercedes kontóján, egy F1-es pilóta, ha nem versenyez, megőrül. Most már jó neki a Sauber. De nem akarom bántani, mert mint versenyző és mint tesztpilóta elsőrangú!
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása