HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Grosjean lesz a Pirelli új tesztpilótája

2010.09.17. 09:32 Real Simon says

Eredményesen, sok új adatot begyűjtve zárta kétnapos gumitesztelését Jerezben a Pirelli. Ez volt Nick Heidfeld utolsó fellépése gumiteszterként – mint ismeretes, a 33 éves pilóta a Szingapúri GP-től kezdve visszatér a versenyzéshez a Sauber-Ferrarival.
 
„Szeretnék köszönetet mondani Nicknek az F1-es abroncsaink fejlesztése során nyújtott segítségéért, és minden jót kívánni neki a jövőben” – köszönte meg Heidfeld munkáját Paul Hembery, a Pirelli versenyrészlegének vezetője. Hembery azt is elmondta, hogy a német helyét Romain Grosjean veszi át, aki tavaly hét F1-es futamon állt rajthoz a Renault színeiben, legjobb eredménye egy 13. helyezés volt a Brazil Nagydíjon.
 
Grosjean kinevezése több okból is meglepetés. Egyrészt, mert a Pirelli kötelékébe tartozik a GP2 2008-as bajnoka, Giorgio Pantano, másrészt, mert Pedro de la Rosa lecserélése után sokan arra számítottak, hogy a sokkal tapasztaltabb spanyol veszi át Heidfeld helyét tesztpilótaként. 
 
„Közös megegyezéssel Romain fogj folytatni a gumiteszteket Monzában. Rövid idő alatt nagyon széleskörű tapasztalatokat szerzett, amibe a GP3-as abroncsaink is beletartoznak, ezért biztos vagyok abban, hogy hasznos visszajelzéseket fog tudni adni” – indokolta Grosjean kinevezését a Pirelli-főnök.
 
A Renault-tól való távozása után Grosjean az FIA-GT sorozatban szereplő Matech csapat kocsiját vezette, a szezon közben azonban Nicolas Prost váltotta fel a francia-svájci pilótát. A legutóbbi két versenyhétvégén, Spában és Monzában visszatért a GP2-sorozatba a DAMS csapathoz, és Spában egy 3. és egy 6. helyet szerzett.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr412302691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása