HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Kovalainen: dupla bért a tűzoltónak!

2010.09.27. 17:05 Real Simon says

 Heikki Kovalainen derekasan küzdött a Szingapúri Nagydíjon, egy ideig még Michael Schumacher Mercedesét (!) is maga mögött tartva vigyázott a 13. helyre, ami megerősítette volna a Lotus 10. helyét a konstruktőr-vb-n. De a végén forró lett a talpa alatt a talaj...

Kovalainen az utolsó előtti körben megpördült, miközben Buemi Toro Rossóját próbálta maga mögött tartani. Egy „kézifékes fordulóval“ próbálta irányba fordítani a Lotust, de az erőteljes gázadástól az erőátvitel akkora sokkot kapott, hogy egy gát megpattant a kocsi benzinvezetékében, és a szivárgó üzemanyag lángra lobbant.
 
Heikki a finnekre jellemző „latinos izgatottsággal“ figyelte a pilótafülkéből, amint a lángok elhatalmasodnak a kocsi hátsó részén, és először a boxutca felé vette az irányt – de meggondolta magát és inkább kint maradt a célegyenesben. Sokan azt gondolták, meg akarja kezdeni az utolsó kört, hogy előrébb végezzen a végső értéklelésben, de a valódi ok nem ez volt.
 
„Túl sok embert veszélyeztetett volna, ha egy égő kocsival behajtok a boxutcába. Megláttam egy embert poroltó készülékkel a célegyenes mellett, ezért inkább arrafelé vettem az irányt“ – mesélte a halvérű finn a tüzes kaland után. Végül nem is az említett sportbírótól, hanem a Williams egyik szerelőjétől kapott egy porraloltót, amivel szép komótosan körbejárta az akkor már lángokban álló versenyautóját és ő maga oltotta el a tűzet. „A kocsi egy kicsit megégett, de legalább senki nem sérült meg“ – mesélte a Nap Hőse. 
 
Kovalainen félig viccesen beszólt a csapatfőnökének, Tony Fernandesnek is: „Engem versenyzőnek szerződtettek a Lotushoz, de ha tűzoltóként is alkalmazni akarnak, többet kell fizetniük!“ Funny guy! :)
 
Kovalainen vasárnap duplán megdolgozott a pénzéért (Fotó (c) DPA)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr402327597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása