HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Törött válla hátráltatta Webbert a bajnoki fináléban

2010.12.06. 19:15 Real Simon says

Az ausztrálok olyanok, mint a deszantosok: nem panaszkodnak, ha valami fáj. Mark Webber a napokban megjelent, a 2010-es versenyévadról szóló könyvében leplezte le először, miért esett vissza a teljesítménye a szezon utolsó futamain. Elrepedt a vállcsontja egy újabb bringás baleset során!

Webber az idény utolsó hat versenyén 63 pontot szerzett, míg csapattársa, Sebastian Vettel 105-öt. A szakemberek értetlenül álltak a mentálisan mindig erős ausztrál formahanyatlása előtt, aki nem volt képes versenyre kelni márkatársával a döntő versenyeken. Most kiderült, miért: Webber felborult egy mountain bike-kal a Japán GP előtti hétvégén és megrepedt a vállcsontja.

„Vasárnap reggel, a Japán Nagydíj előtt először pattantam fel egy mountain bike-ra a 2008-as tasmániai balesetem óta [amelyben Mark lábszárcsont- és kulcscsonttörést szenvedett, ezért a tavalyi évad első felében drótokkal a lábában, vállában versenyzett]. Egy jóbarátommal együtt tekertem, amikor a srác hirtelen felborult előttem, és már nem tudtam hova menni, átbucskáztam a kormányon” – írja Webber az Up Front – A Season to Remember című, a napokban megjelent könyvében.

„Úgynevezett sízőbalesetet szenvedtem, ami repedéseket jelentett a jobb vállamban. Szuzuka brutális pálya, ezért igazi áldásnak számított, hogy az esős időjárás pihenésre késztetett mindenkit szombaton. Ennek, meg a verseny előtt kapott injekciónak a segítségével egész jól sikerült teljesítenem azon a hétvégén” – írja Mark, aki Szuzukában, majd három héttel később, Interlagosban is másodikként ért célba Vettel mögött.

A csonton keletkezett hajszálrepedéseket nem lehetett hagyományos módon kezelni, ezért Webber csak a fizikoterapeutájának, Roger Cleary-nek, valamint az F1 hivatalos orvosának, Gary Hartstein professzornak mutatta meg a sérülését, de mnegkérte őket, hogy ne terjesszék a hírt. A Red Bull csapatánál senkinek sem említette, valószínűleg azért, nehogy emiatt hátrányos megkülönböztetés érje.

Webber sportszerűen leírja azt is, hogy a sérülés nem befolyásolta a teljesítményét a világbajnoki hajrában. De ha azt nézzük, hogy 14 pontos előnyt veszített el az utolsó három futamon, nem biztos, hogy ez a kijelentés teljesen helytálló...

 

1 komment

Címkék: bringa baleset; red bull; webber; mark; japán gp; suzuka; bukás; mountainbike;

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr632498482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

korlat 2011.01.13. 16:30:25

legutóbbi két bringázás = két csonttörés. Mark, valami lightosabb kikapcsolódást javasolnék. mondjuk nem is tudom... sakk?:)
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása