HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Sutil és di Resta a Force India idei pilótapárosa?

2011.01.03. 17:27 Real Simon says

Hiába bizonygatta Tonio Liuzzi, hogy érvényes szerződése van a csapattal, a Force India a jelek szerint már döntött: 2011-ben Adrian Sutil, illetve a DTM friss bajnoka, Paul di Resta szolgálataira számít. Liuzzit kétmillió dollárral kárpótolná a csapat.

Paul de Resta nemcsak DTM-bajnoki címével vívta ki Vijay Mallya (és az egész csapat) tiszteletét, hanem a nagydíjak pénteki napján elvégzett tesztpilótai munkájával is. A 24 esztendős skót - aki egyébként a kétszeres Indycar-bajnok Dario Franchitti unokaöccse - tavaly huszáros hajrával szerezte meg a Német Túraautó Bajnokság elsőségét, és mint a Mercedes kiemelt pilótája, valószínűleg a stuttgarti motorgyártó is sokkal szívesebben látta volna a Force Indiánál, mint a hullámzóan teljesítő Liuzzit.

A Force India egyelőre nem erősítette meg a svájci Blick értesüléseit, de az ismert pilótamenedzser, Willi Weber nyilatkozata alátámasztja a híreszteléseket. Weber szerint protezsáltja, a Williamstől távozni kényszerült Nico Hülkenberg lesz a Force India pénteki tesztpilótája 2011-ben. "Eredetileg a McLarenhez szerettem volna bejuttatni Nicót, de az ottani vezetés a csapaton belüli nyugalom megőrzése érdekében nem kívánta nyomás alá helyezni Jenson Buttont" - árulkodott Weber.

A Blick szerint Luzzi kétmillió dolláros fájdalomdíjra számíthat Vijay Mallyától. Ez azonban aligha enyhíti majd az olasz fájdalmát, akinek a Red Bulltól történt menesztése után ez a második alkalom, hogy útilaput kötnek a talpa alá. A 2004-es Formula-3000-es bajnok F1-es karrierjének ezzel alighanem befellegzett.

A Force India várhatóan még ezen a héten hivatalosan is bejelenti az idei pilótakettősét.

Paul di Resta (balra) 2010-ben már megismerhette a Force India működését. Ő lesz idén Adrian Sutil csapattársa?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr482557782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása