HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Itt a Ferrari új Formula-1-es fegyvere!

2011.01.28. 10:49 Real Simon says

MA (január 28., péntek) Maranellóban bemutatták a Ferrari 2011-es Formula-1-es versenyautóját. Az Olaszország egyesítésének évfordulója alkalmából F150 névre keresztelt kocsi a tavalyi autó továbbfejlesztett változata, első ránézésre látványos változtatások nélkül.

A legkomolyabb felülvizsgálatnak a kocsi első futóműve körüli részt (főleg az alját) vetették alá a mérnökök, aerodinamikai szempontból optimalizálták a felfüggesztőkarok elhelyezését. Egy másik jelentős változás a motorburkolat hátra kinyúló, függőleges profilján vágott széles nyílás. Ez arra utal, hogy immár a Ferrari is ott vezeti ki a kipufogógázt, egyenesen a hátsó szárnyra, hogy ezzel is leszorítóerőt generáljon.

A maranellói mérnökök az új előírásoknak megfelelően egyszerűsítették az alvázvégződést, az FIA ugyanis 2011-től betiltotta a duplafedeles diffúzor alkalmazását.

Bővebben később...

 

1 komment

Címkék: ferrari f1 bemutató alonso massa montezemolo maranello f150

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr412620154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

netes mester · http://seobaglyak2011.blog.hu/ 2011.01.28. 11:30:48

Ilyenek kellenének az utcára is, nem is lennének dugók...:)
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása