HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

A Williams odavágott az aerodinamikának!

2011.02.01. 11:39 Real Simon says

A Lotus példáját követve, gyakorlatilag bemutató nélkül mutatta be a nagyközönségnek idei versenyautóját a Williams istálló.

A csapat rangidős pilótája, Rubens Barrichello már többször utalt rá, hogy az FW33 esetében a mérnökök "agresszív, radikális tervezési irányelveket követtek". Valenciában kiderült, mire célzott a brazil: a kocs hátsó traktusa - nem túlzás kijelenteni - minden eddigin túltesz, elképesztően kicsire van "összecsomagolva"! A hátsó felfüggesztés karjai messze előrenyúlva kapaszkodnak a motorrögzítő bakhoz, gyakorlatilag csak a váltómű alagútja nyúlik hátra, hogy tartsa a hátsó futóműkarokat, meg a szárnyszerkezetet.

A Williams FW33 hátsó kiképzése ezzel olyan lett, mint egy jóval kisebb Formula-3-as kocsié. Reméljük, a teljesítménye F1-es szintű marad!

1 komment

Címkék: teszt williams bemutató barrichello valencia fw33

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr962630195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Real Simon says 2011.02.01. 11:43:53

Én ilyet még nem láttam. Komolyan! Durva.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása