HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Brundle szerint Kubica őrült, de újra tudja mozgatni a kezét

2011.02.09. 14:31 Real Simon says

Három nappal súlyos ralibalesete után meg tudta mozdítani operált jobb kezét Robert Kubica. Orvosa szerint ez a legjobb jele annak, hogy a vasárnapi hétórás operáció sikerült. Martin Brundle a pilóta menedzserét és csapatát okolja, szerinte „őrültség volt” ralizni engedni Kubicát.

Nagyszerű hírek érkeztek a Pietra Ligure-i Santa Corona kórházból, ahol a Renault F1-es pilótáját ápolják vasárnapi, súlyos ralibalesete óta. A versenyző több helyen eltört, roncsolódott jobb karjának operációját vezető Igor Rossello professzor újságíróknak azt mondta: „Az operáció tökéletesen sikerült. Nagyszerű jele ennek, hogy Kubica mozgatni tudja a jobb karját, a beavatkozás ugyanis nagyon hosszú és komplikált volt.”

Kubica karjának helyreállításához még több műtétre szükség lesz. A második műtétet eredetileg holnapra (csütörtök) tervezték, de végül pénteken kerülhet rá sor. Az orvosok akkor rakják helyre a lengyel versenyző megzúzódott jobb vállát és lábát.  Három vagy négy nappal ezután újabb operáció vár Robertre: akkor kerül sorra a balesetben szintén eltört jobb könyöke. 

Míg a lengyelt a kórházban meglátogató Flavio Briatore arról beszélt, hogy szerinte Kubica akár már fél év múlva harcképes lesz a Renault-nál, Rossello professzor hosszú gyógyulási időre számít. „A pilótának minden nap sokat kell dolgoznia” – jelentette ki, a fokozatosan gyógyuló karizmok, inak és ízületek megerősítésére célozva.

A jó hírek után egy kellemetlenség is vár Kubicára, Savona város rendőrkapitánya ugyanis ki akarja hallgatni a Skoda Fabia S2000 raliautó sofőrjét a baleset körülményeiről.



Közben Martin Brundle őrültségnek nevezte, hogy a Renault csapat vezetése a szezonra felkészítő tesztsorozat idején ralizni engedte Kubicát. „Elég nagy őrültségnek tartom, hogy a kulcsfontosságú F1-es tesztek időszakában részt vett azon a ralin. Ha megnézzük videón, milyen közel vannak a fák, milyen keskenyek és hullámzóak az utak és milyen közel vannak a falak [korlátok], számomra nem tűnik okos döntésnek. Talán a holtszezonban igen, de nem ilyenkor” – fogalmazott mai videoüzenetében a BBC szakkommentátora.

„Minden autóversenyző szeret odapörkölni egy kicsit és tisztelem a bátorságáért, de a menedzserének és a csapatának okosabbnak kellett volna lennie, és azt mondani neki: ez nincs rendben, ne csináld!” – tette hozzá az egykori Tyrrell, Brabham, Ligier, McLaren és Jordan-pilóta.
 
Robert Kubica vasárnap szenvedett súlyos balesetet szenvedett a Ronde di Andora rali első szakaszán, Savona városa mellett. Skoda Fabiája egy fa gyökere által felnyomott bukkanón megugrott és nagy sebességgel a szalagkorlátnak csapódott, amely behatolt az utastérbe, súlyos sérüléseket okozva a pilóta testének jobb oldalán. Navigátora, Jakub Gerber sérülés nélkül megúszta a csúnya bukást.
 

Szólj hozzá!

Címkék: rali f1 baleset orvos bukás kubica renault műtét briatore brundle rossello

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr802649456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása