HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Átszervezik a Mercedes technikai vezetését

2011.02.26. 16:41 Real Simon says

Nem hullottak a fejek a télen a Mercedes GP stuttgarti, illetve brackleyi központjában, de Ross Brawn csapatvezető most átszervezéseket jelentett be.

Michael Schumacher és Nico Rosberg csapata a múlt héten jelentette be hivatalosan, hogy április 1-jétől Bob Bell veszi át a technikai igazgatói posztot, aki 2001 óta a Renault-nál látott el hasonló funkciót. Ez eleve feltételezi, hogy Ross Brawn lemondott a műszaki igazgatói posztról, és a jövőben kizárólag csapatvezetőként funkcionál majd.

A német auto, motor und sportnak adott interjúban Brawn kifejtette a részleteket is. „Tavaly inkább koordinátori irodaként működtünk, mostanra viszont kiépítettük a hierarchiát a technikai személyzetünkben. Ez azt jelenti, hogy definiáltuk az egyes vezetők pontos hatáskörét.”

„A tervezői csapat John Owen irányítása alatt áll. A kocsi megbízhatóságáért Russell Cooley felel, Andrew Shovlin (
Jenson Button, illetve Schumacher korábbi versenymérnöke – S.I.) pedig a versenymérnökök főnöke lesz. Ezen kívül ő felel a műhelyben a versenycsapat felkészítéséért” – részletezte az „Agy”.

Brawn azt is elmondta, hogy Rosberg versenymérnöke Jock Clear marad, de csak addig, amíg Tony Rossnak le nem jár a szerződése a Williamsnél. Ez azt jelenti, hogy Ross először az április 10-i Maláj Nagydíjon dolgozhat újra együtt korábbi, williamses főmérnökével. „Ezt követően Jock is visszavonul a bázisra, onnan fogja segíteni a versenycsapat működését. A feladatköre magába foglalja a szimulációkat, a próbapadon végzett munkákat – lényegében Andy Shovlin munkájának megfelelően, aki ugyanezt teszi a versenypályán” – magyarázza az angol csapatfőnök.  

Nico Rosberg közben arról számolt be a Twitteren, hogy a Mercedes – ígéretéhez híven – üzembe helyezte vadonatúj számítógépes szimulátort Brackleyben. Rosberg ezen a hétvégén intenzíven dolgozik az MGP W02 finomhangolásán.


Schumi eddigi főmérnöke, Andy Shovlin lesz a Mercedes versenymérnökeinek főnöke

Szólj hozzá!

Címkék: mercedes; technika; f1; schumacher; mérnök; rosberg; brawn; átszervezés; brackley

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr182693009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása