HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Alaptőkét emeltek a Hungaroring Sport Zrt.-nél

2011.04.12. 10:30 Real Simon says

Rendkívüli közgyűlésén alaptőke-emelésről döntött a Hungaroring Sport Zrt. – tájékoztatta a társaság az MTI-t.

A Magyar Állam képviseletében a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., az Ostermann GmbH Co. KG. és az Arago Befektetési Holding társasági részesedéseinek megfelelően arányosan 654 millió forint összegben emeltek tőkét – derül ki az MTI hétfői közleményéből.

A Hungaroring Sport Zrt. fő feladata, hogy évről évre megrendezze a Formula–1-es Magyar Nagydíjat, amely a Formula One Management Ltd-vel kötött szerződés értelmében 2016-ig biztosított a magyar versenypályán.

A közlemény kiemeli, hogy a nemzetközi elvárásoknak megfelelően, a technikai újítások figyelembevételével az előző években (2003, 2008) jelentős beruházásokra került sor, melyek finanszírozását a társaság aktuális menedzsmentje hitelfelvétellel oldotta meg. Ezek törlesztése mellett a Formula–1-es verseny járulékos költségei, az üzemben tartás kiadásai, valamint az előző évek előnytelen pénzügyi gazdálkodása a Hungaroring Sport Zrt. likviditási bizonytalanságához vezetett – hangsúlyozzák.

„A társaság alaptőke-emelésének indoka, hogy a Hungaroring Sport Zrt. tőke-, illetve likviditási helyzete az elmúlt években folyamatosan romlott, mára kritikussá vált” – olvasható a közleményben.

„A társaság pénzügyi helyzetének rendezése elengedhetetlen és elsőrendű feladatként jelentkezett a 2010 szeptemberében felállt új menedzsment számára. A tulajdonosok egyetértésével a tőkeemelés elsődlegesen a Magyar Nagydíj biztonságos megrendezése, az optimális pályahasznosítás, az üzemben tartás és a nemzetközi elvárásoknak megfelelő fejlesztés érdekében történt, amelyekhez a társaság jelenleg nem rendelkezik megfelelő pénzeszközzel."
Forrás: MTI

Szólj hozzá!

Címkék: magyar nagydíj hungaroring; f1; formula 1; zrt; tőkeemelés; gazdaság;

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr252819830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása