HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Hülkenberg felmondott Willi Webernek!

2011.05.13. 10:00 Real Simon says

Willi Weberre évtizedeken keresztül úgy néztünk, mint a legjobb menedzserre az F1-ben. Nico Hülkenberg azonban nem tudta megbocsátani ügynökének, hogy miután a Williams ejtette, nem talált neki pilótaülést 2011-re, ezért szakított vele.

Nico Hülkenberg öt együtt töltött, sikeres év után elválik eddigi menedzserétől, Willi Webertől – jelentette a német Auto Bild Motorsport. A Force India 23 éves tartalékpilótája mostantól saját kezébe veszi sorsának irányítását, csakúgy, mint a világbajnok Sebastian Vettel. A felek jelenleg a zökkenőmentes váláson dolgoznak, Hülkenberg pedig ismét felvette a kapcsolatot Timo Gansszal, aki Weber feltűnése előtt PR-tanácsadóként segítette a karrierjét.

Hülkenberg pályafutása ragyogóan alakult, az elmúlt öt évben minden versenysorozatot megnyert (F3 Euroszéria, A1 GP, GP2), amelyben elindult. Tavaly mutatkozott be a Formula-1-ben a Williams-istállónál, és hatalmas meglepetésre Brazíliában megszerezte élete első pole pozícióját, amely a grove-i gárda első edzéselsősége volt öt év szünet után. A csapat ennek ellenére nem hosszabbította meg Nico szerződését, amiért a fiatal német – immár egyértelműen – Willi Webert tette felelőssé.

"Nem bántak így velem az elmúlt húsz évben" – nyilatkozta tavaly ősszel Weber az Auto, Motor und Sport című szaklapnak. Frank Williams ugyanis közben titokban megegyezett Pastor Maldonadóval a 2011-es pilótaülésről, aki komoly pénzt hozott magával Venezuelából. „Semmi bajom nem lett volna ezzel, ha elém állnak és azt mondják: pénzre van szükségünk, nem tudjuk tovább fizetni Nicót. De ezt nem az utolsó pillanatban kellett volna közölniük, amikor már alig volt lehetőségünk, hogy lépjünk” – mondta Weber.

Gerd Noack azonban – aki annak idején a fiatal Michael Schumacher, majd Sebastian Vettel karrierjét is egyengette – úgy nyilatkozott a Tagesspiegelnek: „Ha elég szponzort vitt volna a csapathoz, Nicónak nem kellett volna új munkahely után néznie”. Weber a Motorsport-Total honlapon úgy védekezett: „Ha egyszer fizetsz a helyedért, mindig fizetni fogsz, egészen a pályafutásod végéig.”

Meglátjuk, mire megy Nico Hülkenberg egyedül!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr942900199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása