HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Elképesztő befutó az Indy-500-on, dráma az utolsó körben

2011.05.30. 10:20 Real Simon says

Az angol Dan Wheldon második győzelmét aratta az Indianapolis-500-on, miután az addig vezető JR Hildebrand az utolsó kör utolsó kanyarjában falhoz csapta a kocsiját.

Sok izgalmas befutót láthattunk már a fennállása 100. évét idén ünneplő Indy-500-on, de olyat, mint az idei, még soha. Az utolsó három körben a többségtől eltérő üzemanyag-stratégiával versenyző JR Hildebrand állt az élen, megkapta az utolsó kört jelző fehér zászlót és úgy tűnt, nagy meglepetésre megnyeri a versenyt. De a Panther Racing amerikai újonca egy lekörözés után lesodródott az ideális ívről, a pálya szélén heverő gumitörmelékre hajtott, ami nekivezette a Dallara-Hondát a betonfalnak.

Dan Wheldon látva, mi történt Hildebranddal, gázt adott, és a kockás zászló előtt méterekkel megelőzte a három keréken a célvonal felé csúszó Panther-autót, megszerezve második Indy-500-as győzelmét. Wheldon először 2005-ben nyert a legendás Brickyardon, akkor az Andretti-Green Racing színeiben. Most a Bryan Herta Autosport kocsiját vezette sikerre, azét a csapatát, amely mindössze másodjára vet részt az indianapolisi viadalon.

Wheldon a sírással küszködött az eredményhirdetés előtti interjúban, mivel remek eredményei ellenére erre a szezonra nem kapott szerződést, Bryan Herta csak az Indy-500-ra igazolta le. Győzelme után azonban könnyen megeshet, hogy lesz csapat, amely igényt tart a kétszeres Indy-bajnok szolgálataira.


A döntő pillanat: Wheldon (jobbra) megelőzi Hildebrand fal mellett csúszó Dallaráját, és megnyeri a centenáriumi Indy-500-at

A 95. Indianapolis 500 végeredménye:
1. Dan Wheldon (GB) Bryan Herta Autosport
2. JR Hildebrand (USA) Panther Racing
3. Graham Rahal (USA) Ganassi Racing
4. Tony Kanaan (BRA) KV Racing
5. Scott Dixon (NZL) Ganassi Racing
6. Oriol Servia (SPA) Newman/Haas

2 komment

Címkék: győztes; indy 500; indianapolis; dan wheldon; hidebrand; centenárium; bryan herta

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr112942862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bundzsi 2011.05.30. 14:05:38

Sajnálom szegény Hildebrand-et. Nagyon jól ment, és tényleg kijárt volna már a csapatnak ez a győzelem ennyi 2. hely után. De ilyen a versenyzés.

Oscee 2011.05.31. 17:13:15

Nagyon durva befutó volt - elgondolkodtam, hogy létezik-e pilóta aki Wheldonnal ellentétben féket nyomott volna :)

Amúgy elég bénán van összevágva a kép :S
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása