HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Októberben megtartják a Bahreini Nagydíjat

2011.06.03. 19:38 Real Simon says

Késő ősszel pótolják a márciusról elhalasztott Bahreini Nagydíjat, miután az FIA Motorsort Világtanácsa pénteki, barcelonai ülésén megszavazta az október 30-i időpontot.

A Bahreini Nagydíj eredetileg március 13-án nyitotta volna a 2011-es Formula-1-es évadot, de a belpolitikai feszültségek, a vérfürdőbe torkollott utcai zavargások miatt a Nemzetközi Autós Szövetség (FIA) lefújta a versenyt.

Az FIA közleményében kitért arra, hogy a pénteken ülésező Motorsport Világtanács (WMSC) tagjai egyöntetűen a verseny megtartására szavaztak.

"Az FIA Jean Todt elnök úr, illetve Carlos Grácia helyettes elnök úr javaslatára tényfeltáró bizottságot küldött Bahreinbe 2011 május 31-én, hogy felmérje az országban uralkodó állapotokat. A küldöttek megbeszéléseket folytattak a bahreini Belügyminisztérium, Kulturális és Turisztikai Minisztérium, a Bahreini Autósport Szövetség, valamint a Bahrain International Circuit képviselőivel, továbbá Mr. Tariq al-Saffarral, az Emberi Jogok Nemzeti Intézetének vezetőjével. Megjegyezzük, hogy a bahreini király mostani bejelentése politikai párbeszédet és kiegyezési folyamatot indított el.”


„Miután minden szempontot figyelembe vettünk, a WMSC (tagjai) egyöntetűen megegyeztek abban, hogy visszahelyezik a Bahreini Nagydíjat a 2011-es Formula-1-es világbajnokságba”
– áll az FIA közleményében.

A Bahreini Nagydíj új időpontja október 30., ami azt jelenti, hogy az Indiai Nagydíj lesz a szezon utolsó versenye, valószínűleg december 4-én, vagy 11-én. Utoljára 1963-ban rendezték meg ilyen későn a finálét, de fontos, hogy az FIA hivatalosan még nem erősítette meg a szezonzáró új időpontját.

A 2011-es F1-es szezon 20 versenyből áll majd - ennyit még sohasem rendeztek.

Hosszú huzavona után ma kiderült, mégis visszatér Bahreinbe az F1-es mezőny (Fotó: Active pictures / Jiri Krenek)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr822954943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása