HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Nevet változtatott a Ferrari

2011.07.08. 13:00 Real Simon says

Silverstone-ban megváltoztatta a nevét a Ferrari-istálló. A Scuderia Ferrari Marlboro névből eltűnt a dohánygyártó márkaneve, maradt a tradicionális elnevezés.


Eltűnt a Marlboro a Ferrari nevéből, mint a motorhome bejárata fölötti tábla tanúsítja. Az F1-puristák örülhetnek.


Hivatalosan még nem jelentették be, de a Brit Nagydíjon eltűnt a Ferrari hivatalos nevéből a Marlboro. Mostantól újra Scuderia Ferrarinak hívják a maranellói gárdát.

A Ferrari a 2010-es szezon közepén, egy európai uniós vizsgálat következtében arra kényszerült, hogy megváltoztassa a versenyautók oldalán, illetve hátsó szárnyán használt logókat, mivel azok „erősen emlékeztettek egy dohánygyártó termékére”. A Ferrari ezt némi vonakodás után meg is tette, új logót terveztetett, amiből kihagyták a Marlboro-feliratra emlékeztető vonalkódot.

A Ferrari állítólag saját elhatározásából dobta a Marlboro szót a csapatnévből. „Ez a mi döntésünk volt. Most már minden európai, illetve Egyesült Királyságbeli előírásnak megfelelünk” – mondta a Ferrari szóvivője, Stefania Bocchi egy brit F1-es blognak.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr73050212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása