HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

A McLarennél folytatja a Williams kirúgott főmérnöke

2011.09.13. 13:49 Real Simon says

Jövőre a McLaren-Mercedesnél folytatja pályafutását a Williams tavasszal elbocsátott technikai igazgatója, Sam Michael. A McLarennél új posztot kreáltak az ausztrál szakember számára, sportigazgató lesz.

Sam Michael (40) már 18 szezont húzott le a Formula-1-ben

A Vodafone McLaren Mercedes istállónál, sportigazgatóként folytatja pályafutását Sam Michael, akinek távozását még áprilisban jelentette be a Williams F1 Team. A wokingiak egy náluk eddig nem létező pozíciót kreáltak a 40 éves ausztrál mérnöknek, aki 2004 óta vezette a Williams technikai részlegét.

Sam Michael jövőre a 19. szezonját fogja megkezdeni a Formula-1-ben, ő a mezőny egyik legtapasztaltabb fiatal mérnöke. 1993-ban kezdett a Lotusnál, majd 1995-ben a Jordan Grand Prix-hez került, ahol a kutatás-fejlesztési részleget vezette, később szenior versenymérnök lett. A Williams 2001-ben szerződtette le, a grove-i gárda operatív fejlesztési ügyeiért felelt, majd 2004-ben technikai igazgatóvá nevezték ki. Michael 2008 óta a Williams cégvezetője (company director), igazgatósági tag volt.

„Mivel egész életemben a versenyszellem hajtott, pontosan tudom, hogy a McLaren egyike a sportág legnagyobbjainak. Már ismerem és nagyra becsülöm a csapat technikai vezetőinek nagy részét; számomra éppen az volt az egyik legvonzóbb, hogy egy ilyen remek gárdához csatlakozhatok. Ezzel egy időben közelről megfigyelhettem és tisztelhettem Lewis (Hamilton) és Jenson (Button) első osztályú vezetői képességeit, éppen ezért óriási kiváltságnak tartom, hogy velük dolgozhatok” – fogalmazott Michael a McLaren sajtóközleményében.

Martin Whitmarsh, a McLaren csapatvezetője hozzátette: „Sam a tapasztalat és szakértelem nagyon értékes elegyét hozza magával a Vodafone McLaren Mercedeshez. Tapasztalataira elsősorban a depófalnál [a versenyirányításban – S.I.] számítunk, de emellett a technikai fejlesztéseket is felügyeli.”

Szakemberek szerint Sam Michael elsődleges feladata az lesz, hogy a McLaren gyakran túlkomplikált versenystratégiai döntéseit koordinálja, és segítsen a győzelmi lehetőségek valóra váltásában.

Michael és a Williams szerződése szeptember végéig szól, vagyis a két hét múlva esedékes Szingapúri Nagydíj lesz az utolsó versenye technikai igazgatóként.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr483223766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása