HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Miért sírt Vettel a monzai dobogón?

2011.09.15. 10:16 Real Simon says

Sebastian Vettel elpityeredett a dobogón az Olasz Nagydíj megnyerése után. Csak most derült ki, hogy a Red Bull egyik fiatal könyvelője miatt, aki 31 évesen belehalt rákos daganatába.



Sokan azt gondolták, hogy Sebastian Vettel a győzelem fölött érzett örömében pityeredett el a dobogón Monzában. Vettel azt mondta a verseny utáni sajtótájékoztatón, azért sírt, mert rátörtek a 2008-as, még a Toro Rosso színeiben aratott első monzai sikere emlékei. A kölni Express értesülései szerint azonban teljesen más csalt könnyeket a 24 éves vb-címvédő szemébe.

A Red Bull Racing pénzügyi osztályának egyik fiatal munkatársa, Erin Pezzella néhány nappal az Olasz Nagydíj előtt veszítette el több hónapja tartó harcát a rák ellen, a könyvelőnő 31 évesen belehalt a betegségébe.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke azt mondta az Expressnek: „Én is ugyanolyan zaklatott vagyok, mint Seb. Nagyon szomorú dolog ez. Erin a pénzügyi osztályunk alkalmazottja volt, négy éve dolgozott a csapatnál, de elvesztette a harcot a rák ellen. Szeretnénk az ő emlékének ajánlani ezt a győzelmet.”

Nem ez volt az első eset, hogy a győztes könnyekben tört ki Monzában. A 2000-es Olasz Nagydíj nyertese, Michael Schumacher a tévés sajtónyilatkozat közben bőgte el magát, amikor a kérdező emlékeztette, hogy győzelmével beállította Ayrton Senna 41 GP-győzelmét. Akkor sokan azt sejtették, hogy Schumi a verseny elején történt baleset következtében elhunyt tűzoltó, Paolo Ghislimberti halála miatt sírt. Michael azonban később elmondta: egyszerűen elragadták az érzelmek, Senna győzelmeinek beállítása, valamint az, hogy átvette a bajnokság vezetését riválisától, Mika Häkkinentől.

Schumacher elsírja magát a sajtótájékoztatón (Monza, 2000)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr893229039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása