HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Formálódik a DTM új arca

2011.09.19. 09:00 Real Simon says

Szeptemberben végre mind a három érintett gyártó, az Audi, a BMW és a Mercedes-Benz is bemutatta a 2012-es DTM modelljét. Az új trend a kupéforma, mindhárom gyártó ilyen jellegű versenygépet állít majd csatasorba.

A Német Túraautó Bajnokság (DTM) szervezője, az ITR tavaly a gazdasági válság hatására befagyasztotta az autók fejlesztését, idén gyakorlatilag 2009-es és 2008-as fejlesztésű versenygépek állhatnak rajthoz. Jövőre viszont újra szabad a vásár!

A technikai keretek lényegében változatlanok maradnak 2012-re: 4 literes, V8-as szívómotor (max. teljesítmény: kb. 480 lóerő); tekintélyes, 290 Nm-es nyomaték és hatfokozatú, szekvenciális váltó (kormányváltó kizárva).

Az Audi Motorsport a Frankfurtban bemutatott A5 Coupéval igyekszik tartani Mattias Ekström, Timo Scheider, Martin Tomczyk és társaik korábbi eredményeit.

A Mercedes-Benz marad a C-osztálynál (amit szintén a Frankfurti Autószalonon mutattak be), de jövőre a kupé verziót veti be a Német Túraautó Bajnokságban Gary Paffett, Bruno Spengler, Ralf Schumacher és társai számára.

A sorozatba 20 év szünet után visszatérő BMW még júliusban, Münchenben leplezte le az új DTM Coupét. Az új M3 alapjain nyugvó versenygépet már több mint fél éve fejlesztik a bajorok, nyár végén több versenypályán is tesztelték. Egyelőre két pilóta, a WTCC-ből ismert Andy Priaulx és Augusto Farfus neve biztos, az F1-ből kikopott Nick Heidfeld érkezése pedig valószínű.




 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr553237732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Real Simon says 2011.09.19. 13:05:59

Én tényleg nem tudom eldönteni, melyik a legdögösebb autó! :)

... ... 2011.09.19. 17:21:50

ja énis igy vagyok :D
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása