HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Harmadik erővé süllyedt a Ferrari

2011.09.27. 09:28 Real Simon says

Fernando Alonso a 4., Felipe Massa a 9. helyen végzett Szingapúrban, ezzel a Ferrari matematikai esélyét is elvesztette arra, hogy megnyerje a gyártók világbajnokságát. A Scuderia beismerte, hogy csak a harmadik legjobb autó az övék, ezért mostantól 2012-re fejlesztenek.


Fernando Alonso, Scuderia Ferrari, Szingapúri Nagydíj (Fotó: Active Pictures)

A tavalyi szingapúri győző, Fernando Alonso ezúttal nem bírt Jenson Buttonnal és Mark Webberrel, negyedikként ért célba. A Ferrari másik pilótája, Felipe Massa kilencedik lett, miután a 12. körben összekoccant Lewis Hamiltonnal és defektet kapott. A brazil összesen négyszer járt a boxban, folytatva idei pechsorozatát.

A Ferrari 150 Italia a vártnál gyorsabban koptatta el a szuperlágy gumikat a versenyen (főleg a hátsókat), így hiába dolgozott hibátlanul a kerékcseréknél a csapat, hiába reagáltak időben a változásokra, Alonso így sem volt képes útját állni az őt támadó Webbernek.

„Ha megnézzük, hogy a csapat minden tőle telhetőt, sőt, még többet is megtett, nem tehetünk mást, mint hogy elfogadjuk ezt az eredményt. Természetesen sokkal többre számítottunk. A nyári szünetben még biztosak voltunk benne, hogy nagyot lépünk előre [a kora-őszi futamokon], de ez nem történt meg. Ehelyett a riválisaink tovább erősödtek. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a hátralévő versenyeken nem fogunk küzdeni”
– fogalmazott Fernando.

Miután a Ferrari immár egyértelműen csak a harmadik legerősebb autónak számít, a szezonból hátralévő öt versenyen (Japán, Dél-Korea, India, Abu Dzabi, Brazília) az olaszok már a 2012-es fejlesztéseket fogják próbálgatni. Szuzukában aerodinamikai fejlesztéseket fognak kipróbálni, Jeongamban ezek mellett új alváz is érkezik. Igazság szerint már most, Szingapúrban ki akarták próbálni az új alvázat, de mivel az első szabadedzés balesetek miatt rövidebb volt a szokásosnál, végül elálltak a felszerelésétől.



Közben biztosra vehető, hogy Felipe Massának 2012 lesz az utolsó szezonja Ferrari-pilótaként. Stefano Domenicali, a vörösök csapatvezetője hétfőn úgy nyilatkozott, hogy simán el tud képzelni egy fiatal, tehetséges pilótát Alonso mellett, és miután a sauberes Sergio Pérez, valamint a GP2 bajnokság ezüstérmese, Jules Bianchi is tesztelt nemrég a Ferrarinak, nem nehéz kitalálni, kik az esélyesek.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr313259577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rognork 2011.09.27. 10:25:54

Tudnál írni egy összefoglalót, hogy mik lesznek jövőre a nagyobb szabályváltozások? Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e olyan, ami megint teljesen fejre állítja az idei autót. Mert akkor a büdös életben nem lehet elkapni Newey-t.

Sünmami 2011.09.27. 10:50:59

Ebből is látszik, nem biztos hogy a legnagyobb költségvetéssel rendelkező csapat a legversenyképesebb:) Valami nagyon nem megy. Örülök, ha néha a tudás (Newey) és a tehetség (na ki?) egymásra talál:) Massát szegényt nem tudom sajnálni. Örök vesztes. Azzal egy csapat nem nyer vb-t ha szimpatikus/kedves versenyzője van.

id.chriss 2011.09.27. 11:54:34

@Sünmami: A legnagyobb büdzséje a red bull-nak van. Amit a fejlesztésre fordítanak. A többiek el vannak maradva 10-20 millióval...Szerintem ez látszik is az eredményeken...

Sünmami 2011.09.27. 13:40:14

@id.chriss: Igen, igazad van, én konkrétan nem is erre az évre gondoltam, hanem inkább az utóbbi évekre. A Ferrari mint top csapat, a pénzügyi helyzetéhez képest nézd meg mikor hozott nagyon jó eredményeket utoljára. Sok olyan év volt, amikor azt hangoztatták, hogy azért nem versenyképesek, mert már a következő évi fejlesztésekre koncentrálnak.

id.chriss 2011.09.27. 13:43:34

@Sünmami: A red bull az utóbbi években többet költ fejlesztésekre mint a ferrari és meki...
Szerintem már nem a ferrarinak a legmagasabb a büdzséje...

Konzervatív fejlesztések voltak. Fejlesztenek motort is. A szélcsatorna zsákutcába vitte őket. Remélem felélednek, mert kezd egy kicsit uncsi lenni így ez a sport... Nem szeretnék jövőre is ilyen sima győzelmekkel megtűzdelt futamokat.

fejlettnyugatifüggetlenobjektívoktatásegészségügy 2011.09.27. 16:20:58

Ha újra eredményes akar lenni a Ferrari, rúgják ki Massát, és hozzák vissza Schumachert!
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása