HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Játszd újra, Jenson! Button marad a McLarennél

2011.10.05. 11:42 Real Simon says

A Vodafone McLaren Mercedes istálló szerződést hosszabbított Jenson Buttonnal. A csapat sajtóközleménye nem tér ki a kontraktus részleteire, csupán annyi derül ki belőle, hogy több évről van szó.

Jenson Button, Vodafone McLaren Mercedes, Belga Nagydíj, 2011. (Fotó: McLaren)

Megtörtént, amire az F1-es szakemberek már a Brit Nagydíj óta vártak: a McLaren-Mercedes meghosszabbította Jenson Button szerződését. Ez azt jelenti, hogy legalább 2013 végéig Button és Lewis Hamilton fogja vezetni a wokingi versenygépeket.

„Sehol sem éreztem még magam annyira otthon, mint a Vodafone McLaren Mercedesnél” – nyilatkozta Jenson a csapat sajtóközleményében. „Életem legjobb versenyei közül négyet ezzel a csapattal nyertem (Melbourne 2010, Sanghaj 2010, Montreal 2011, Hungaroring 2011 – a szerk.), jelenleg a vezetők világbajnokságának második helyén állok és úgy érzem, jobban vezetek, mint korábban bármikor.”

„Az ember csak megfelelő támogatással a háta mögött érhet el ennyi mindent és őszintén hiszem, hogy a szenvedély és az elhivatottság a győzelem iránt erősebb a McLaren-Mercedesnél, mint bárhol másutt.”
„Sohasem titkoltam, hogy továbbra is futamgyőzelmekre és világbajnoki sikerekre vágyom, és meggyőződéssel hiszem, hogy ez az a hely, ahol elérhetem ezeket a célokat”
– fogalmazott Button.

Martin Whitmarsh csapatvezető kijelentette: „Jenson remek versenyző és remek srác. Biztosan állíthatom, hogy egyike a valaha volt legjobb képességű és legtöbbre tartott versenyzőinknek. Ennél fogva nagyon örülök neki, hogy a jövőben is a csapatunknál fog versenyezni. Ő egy nagyszerű nagykövete a szervezetünknek, én pedig büszke vagyok arra, hogy a csapatvezetője lehetek.”



A sajtóközlemény nem részletezi sem a szerződés hosszúságát, sem a feltételeit, de erről a következő napokban minden bizonnyal többet fogunk megtudni. A „multi-year contract” kifejezés mindenesetre legalább két évre szóló szerződést feltételez.

Idei remek szereplésével Button átvette a csapatvezető szerepét Lewis Hamiltontól, aki 2007 óta versenyez a McLarennél. Jenson a júliusi Magyar Nagydíj (vagyis négy verseny) óta folyamatosan a dobogón végzett, a Hungaroring mellett nyert idén Montrealban, amikor hibázásra kényszerítette a sokáig vezető vb-címvédőt, Sebastian Vettelt.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr513279830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sünmami 2011.10.05. 13:42:44

Többször leírtam már az utóbbi időben hogy egyre jobban kedvelem. Tetszik hogy amióta világbajnok lett, méltósággal, alázattal versenyez, bármilyen kocsit kap. Teszi a dolgát, nem követelőzik, nem fenyegetőzik hogy csak olyan autóba ül ami versenyképes, stb. És ami még nagyon fontos, hogy Hamilton csapattársaként mennyire higgadt, kiegyensúlyozott, nem látni köztük semmilyen feszültséget. Persze nem Lewisnak köszönhetően:)

Real Simon says 2011.10.05. 17:13:19

@Sünmami: Magam sem foglalhattam volna össze jobban a Button-jelenség lényegét. Köszi!
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása