HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Szerződést hosszabbított Rosberggel a Mercedes

2011.11.10. 15:50 Real Simon says

Nico Rosberg legalább 2013-ig a Mercedes GP kötelékében marad - jelentette be a backley-i istálló csütörtökön. A csapat Rosberg profizmusát és gyorsaságát dicséri, miközben hamarosan a legtöbb nagydíjon indult pilóta lehet, aki még nem nyert futamot.
Rosberg profi hozzáállásáról Ross Brawn és Norbert Haug is ódákat zeng, pedig még mindig csak 26 éves...

Amióta a Mercedesnél versenyez, Nico Rosberg három dobogós helyezést szerzett (mindet 2010-ben) és 217 vb-pontot gyűjtött. A Mercedes GP Petronas istálló most bejelentette, hogy 2013 végéig, „sőt, tovább is” Rosberggel tervez, vagyis vélhetően 2+1 évvel meghosszabbították a német szerződését. 
 
Nico Rosberg jelenleg 106 GP-részvételnél jár – győzelem nélkül. Nála többször csak Giancarlo Fisichella (110 GP), Jenson Button (113 GP), Jarno Trulli (117 GP), Rubens Barrichello (124 GP) és Mark Webber (131 GP) futott neki, mire megszerezte az eső sikerét.
 
Ross Brawn, az ezüstösök csapatfőnöke így nyilatkozott: „Azért örülünk a szerződés-hosszabbításnak Nicóval, mert tudjuk, hogy olyan versenyző, aki versenyeket és bajnoki címeket képes nyerni. Nico az elmúlt két szezonban kivételesen jól versenyzett az Ezüstnyíl csapatánál, a jelenlegi autónk képességének felső határán autózva ért el eredményeket. Munkája során rendkívül fegyelmezett, és Michaellel [Schumacher] együtt olyan párost alkot, amely folyamatosan tolja a csapatot előre, hogy még jobbak legyünk.”
 
Norbert Haug, a Mercedes-Benz helyettes sportigazgatója kiemelte: „Nico imád a csapattal együtt dolgozni, mi pedig elkötelezettek vagyunk egy hosszú, sikeres együttműködés irányába. Nagyra értékelem Nico totális odaadását és precizitását. Biztos vagyok benne, hogy ő a mezőny egyik leggyorsabb, legtehetségesebb és legkiegyensúlyozottabb pilótája, a professzionalizmusa pedig csak a legjobbakéhoz mérhető. Nagyra értékeljük a képességeit és egy sok munkával járó, hosszú együttműködés elé nézünk, amely Nico és a Mercedes GP Petronas csapat számára is nagy sikerekhez vezet majd.”
 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr913368622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sünmami 2011.11.10. 18:36:12

Gratulálok neki, és bizonyára tehetséges úriember, de valahogy az első perctől kezdve semmiféle szimpátiát nem érzek vele szemben. Ettől függetlenül go, Nico:)

Gyurcats 2011.11.10. 23:53:37

Én bírom Rosberget, de talán jobb autót is érdemelne mint a merci. Bár ki tudja, talán jövőre?:) A mercedes kísértetiesen emlékeztet a toyotára, ott is mindig a következő év lesz a jó:)
Más!
Mostanában nagy divat a hosszú szerződés kötés, de így eléggé kevés a hely az élcsapatoknál. Talán Massa és Webber helye ürül meg 2013-tól. Ennél azért több ügyes pilóta van szerintem!
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása