HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Montezemolo: Massának bizonyítania kell, hogy megérdemli a helyét

2011.11.22. 12:12 Real Simon says

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo figyelmeztette Felipe Massát: a mostani szerződése nincs veszélyben, de ha 2012 után is a Ferrarinál akar versenyezni, bizonyítania kell. 
 
 
Montezemolót az egyik olasz politikai tévéshow-ban, a Politica nel Pallone című műsorban faggatták a Ferrari helyzetéről. Az elnök Massával kapcsolatban elmondta: biztosan maradhat 2012-re – ezt korábban többször is megígérte neki – ám ha utána is maradni akar, bizonyítania kell, hogy megérdemli a helyét.
 
„Szerződésünk van Massával a következő évre. (Idén) szerencsétlenül alakult a szezonja, de mi nem vonjuk kétségbe egy olyan versenyző értékét, aki három éve még a világbajnoki címért harcolt. Reméljük, jó eredménnyel zárja a szezont Brazíliában. Aztuán megküzdhet azért, hogy 2013-ra is maradhasson” - mondta Montezemolo.
 
Massa már kétszer nyert Interlagosban (2006, 2008), de ő volt a leggyorsabb 2007-ben is, amikor a vb-cím érdekében át kellett engednie a győzelmet csapattársának, Kimi Räikkönennek. A 2009 nyarán, a Hungaroringen elszenvedett súlyos balesete óta azonban Felipe nem találja régi önmagát, különösen Fernando Alonso mellett szorult háttérbe. A tavalyi szezonban a spanyol pontjainak 57%-át tudta megszerezni, idén – eddig – csak a 44%-át.
 
Massa szerencséje, hogy a Mercedes hátránya elég nagy a Ferrarihoz képest, hogy az olaszok megengedhessék maguknak a fénykorához képest megkopott sebességű brazilt. A 2011-es futamok átlagában Massa hat-héttizeddel lassabb körönként, mint Alonso, és még így sem veszít pozíciókat. Ha a Mercedes pilótái emiatt előnybe kerülnének, Massa már idén reszkethetett volna, hogy a helyén maradhat-e.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr1003403158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rognork 2011.11.22. 14:18:45

Pedig milyen jó lenne egy jó ferrari csapat, két jó pilótával. Én soha nem drukkolok nekik, de sokkal szebb lenne egy jó ferrarit szorosan megverni. 2007-8 milyen jó idények voltak.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása