HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Másik finn esélyes Räikkönen helyére a Williamsnél

2011.11.23. 09:35 Real Simon says

Ha Kimi Räikkönen tovább húzza a Williams-szerződés aláírását, mint a rétestésztát, egy másik finn tehetség, Valtteri Bottas megelőzheti. A 2007-es világbajnok lebegtetett visszatérése hónapok óta lázban tartja az F1-es közvéleményt. De miután a Katari Bank sokallja a finn fizetését, könnyen lehet, hogy végül a GP3 bajnoka kapja meg az ülést 2012-re.

A Williams idén eldobja a Cosworth-motorokat, 2012-ben a Renault-tól várnak komoly előrelépést (Fotó: Williams F1)

Egyre kevésbé valószínű, hogy Kimi Räikkönen jövőre visszatérhet a Williams istállóval a Formula-1-be. Helyette egy másik finn ígéret, a Williams utánpótlás-nevelő programjában két éve szereplő Valtteri Bottas mutatkozhat be 2012-ben - adja hírül az Autosprint szaklap.

Az olaszok úgy tudják, Räikkönen csak egy évet töltött volna a Williamsnél, miután két szezont húzott le a rali-világbajnokságban (WRC). Menedzsere, Steve Robertson már felvette a kapcsolatot a Mercedesszel, ahol Michael Schumacher szerződésének lejárta után (elvileg) megüresedik egy hely, így az elképzelések szerint Kimi 2013-tól a kvalitásainak jobban megfelelő stuttgarti istállónál folytathatná pályafutását. Az Ezüstnyilak csapatvezetője, Ross Brawn állítólag a hétvégi Brazil Nagydíj után fog dönteni Schumacher szerződésének újabb egy évre történő meghosszabbításáról (2012 végéig). 
 
A Williamsnél közben minden ugyanolyan bizonytalan, mint néhány héttel ezelőtt. A 40 felé közeledő Rubens Barrichello szerződés-hosszabbítása állítólag nem kérdés, a kissé megfáradt brazilt mindenki nyugdíjba küldené. Pastor Maldonado sorsa azon múlik, hogy főszponzora, a PDVSA olajtársaság megkapja-e a venezuelai kongresszus jóváhagyását, melynek néhány tagja vizsgálatot indított állami pénzek törvénytelen felhasználása miatt, amivel gyakorlatilag a GP2-es bajnok Formula-1-es karrierjét finanszírozták.

Az is bizonytalanságot okozhat Räikkönen szerződtetésével kapcsolatban, hogy a Williamsnek, amely új motorral (Renault) vág neki a következő periódusnak, nem áll érdekében, hogy a finn csak egy évre kötelezze el magát az újjászerveződő istállóhoz. Ez a finn fizetését a tervek szerint finanszírozó Katari Nemzeti Bank illetékeseit is visszakozásra késztet(het)i. Mire ugyanis kézzelfogható eredményeket tudnának elérni Kimivel, addigra a finn jó eséllyel már a Mercedes felé kacsingatna.
 

A Katari Bank már nem akarja fedezni Kimi Räikkönen 10 millió dollár fölötti fizetési igényeit
 
Valtteri Bottas idén megnyerte a GP3-as bajnokságot (azt a sorozatot, amelyben a miskolci Kiss Pál Tamás is érdekelt), azelőtt pedig az FIA Formula-2-es bajnokságát. A szűkszavú finn múlt héten részt vett a Williamsszel a Pirelli által szervezett gumiteszten, Abu Dzabiban, ahonnan egyenesen Makaóba repült, hogy a híres F3-as Macau Grand Prix-n is részt vehessen (negyedik lett). 
 

A hallgatag Valtteri Bottas jó katonaként ideális Williams-pilóta lehet (Fotó:Williams F1)

33 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr943405300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JFK 2011.11.23. 11:09:06

"Az Ezüstnyilak csapatvezetője, Ross Brawn állítólag a hétvégi Brazil Nagydíj után fog dönteni Schumacher szerződésének újabb egy évre történő meghosszabbításáról (2012 végéig)."

Schumachernek már most is 2012 végig szól a szerződése. Ha a cikkben említettek szerint 1 évet hosszabbít, akkor az 2013-ig maradna a Mercedes-nél.

Persze így az egész Schumacher-t váltó teória bukik, mert ebben az esetben 2 évet (2012-t és 2013-at) kellene a Kiminek a Williams-nél töltenie, hogy 2014-től csatlakozhasson a Mercedes-hez.

Bambano 2011.11.23. 11:18:13

Már csak erről az idióta dzabizásról kellene leszokni, azután, hogy a számolás sikerült...

*MINDENHOL*, az autók orrán, a reklámokban, a pálya molínókon Abu Dhabi van, csak két semmi kis magyar blog dzabizik állandóan.

SomeSeed 2011.11.23. 11:23:17

Abu Dhabi. Nem Dzabi.

sompetike 2011.11.23. 11:30:22

de minek is jönne vissza...

Real Simon says 2011.11.23. 11:30:40

@Bambano: Kedves Bambano, javaslom, tekintsd meg Abu Dzabi helyes írásmódját az MTA hivatalos kiadványaiban. Dzabi lesz az, akárhogy is fáj. Abu Dhabi az arab írásjelek angol átírása. mi magyarul beszélünk, magyarul írunk. Mindig. Üdv: SzC szerk.

v0id 2011.11.23. 11:33:15

@Bambano: Abból tényleg ne csinálj ügyet, hogy a Dzabi a magyar helyesírás szabályai szerint van, a Dhabi meg nem.

Real Simon says 2011.11.23. 11:33:24

@JFK: Schumacher és a Mercedes szerződése eredetileg egy évre szólt, két év opcióval. Ez azt jelenti, hogy az opcionális éveket mindig meg kell hosszabbítani, bizonyos feltételek teljesülése esetén. Tehát az eredeti szerződése 2010 végéig szólt, majd a Mercedes élt az opciós jog meghosszabbításával 2011-re, most pedig a 2012-re szóló opció aláírása következik.

JFK 2011.11.23. 12:29:29

@Real Simon says: A szerződést tekintve, jogilag igazad van.
Gyakorlatilag viszont az már elég régóta nem kérdés, hogy Schumacher kitölti a szerződését 2012-ig a Mercedesnél. (Bár volt az olasz sajtónak egy próbálkozása az ellenkezőjét állítani, ezt Schumacher és Sabina Kehm is azonnal cáfolta)

Brawn és Schumacher ezért sokkal inkább az esetleges 2012 utáni folytatásról fog dönteni, mivel a 2012-es év opciója nem kérdés.

ui.: Látom, picit átírtad ezt a részt a cikkben azóta. :-)

Gabbesz 2011.11.23. 12:50:22

Rajó még annyit se mutatna szerintem, mint Sumi.

VacakBlogHu 2011.11.23. 14:17:55

"Kimi koppan?" Oszt mitűl? Valahogy nem hiszem, hogy rá lenne szorulva erre a Williamses bulira, vagy nagyon pedálozna érte.

totyatotya 2011.11.23. 14:26:53

@Real Simon says: no és persze szarunk a világra, mi akkor is megmutatjuk bazze MINDENKINEK hogy jobban tudjuk, nem?
Nem tudom melyik idióta barom kezdte a dzabizást (akár az MTAnál is), de baszki a magyar konkrétan egy hallás után író nyelv- azt a kibaszott hercegséget meg abudabinak mondja ott minden helyi ember. ez kb olyan mintha Budapestet valaki konzekvensen "Burapest"nek írná. Mert csak. Nem?

Real Simon says 2011.11.23. 15:20:05

@totyatotya: Kis barátom, adj egy percet, mielőtt a csöpögő nyáladba fojtanál. Magyarországon születtem, magyar az anyanyelvem, ezt tanultam, mindig elég jó is voltam/vagyok benne. Hál'istennek nem te, vagy én, vagy bármelyik okostojás fogja meghatározni, hogy a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) nyelvész professzorai mi alapján határozzák meg egy-egy szó helyes, magyar nyelvű átírását. Ismétlem: ez nem emberi döntés kérdése! Magyarul írsz, akkor törekedj a magyar helyesírásra. Ha angolul írsz, akkor felőlem írhatod Dhabinak. De ha az MTA azt írja elő, hogy magyarul, helyesen Abu Dzabi, akkor sem áll jogomban (se neked, se másnak) megváltoztatni, ha úri kényem-kedvem másképpen kívánná. Kapiskálod már???

Pierr Kardán 2011.11.23. 15:23:56

@Real Simon says: Már megint okosabbak vagyunk, mint az egész világ :-(( Sz.runk rá, hogy a világ rajtunk kívül lévő része hogyan írja, mi megyünk a magunk feje után. Talán abból kellene kiindulni, hogy ők maguk hogyan írják át a nevet európai írásmódra és nekünk is azt kellene használni. Ez pont olyan, mint hogy Kadhafi nevét rajtunk kívül mindenhol Gaddafinak írják...

Real Simon says 2011.11.23. 15:27:10

@JFK: Nem írtam át semmit, legalábbis biztosan nem a hozzászólásodra reagálva. Bocs, de ez így megfogalmazva, hogy "gyakorlatilag nem kérdés, hogy Schumacher ki fogja tölteni a szerződését" kicsit levegőbe pufogtatás. Ebben nincs semmi konkrétum, semmi tényszerű, ami bármit bizonyítana. A Schumi-rajongók számára ez "evidens" volt, mert ezt szerették volna látni. Az anti-Schumistáknak meg nem volt evidens, mert az ellenkezőjét szerették volna látni. De ettől még nincs konkrét, tényekkel alátámasztott állítás egyik felfogásban sem.

Real Simon says 2011.11.23. 15:28:33

@Pierr Kardán: A helyesírási szabályokat nem én hozom, én csak követem. Mindenki sepregessen inkább a saját portája előtt.

- Rendi - 2011.11.23. 15:29:02

@Pierr Kardán: Minden nyelvnek megvan a saját helyesírása. Nincs olyan, hogy európai írásmód.

Pierr Kardán 2011.11.23. 15:37:25

@- Rendi -: Éppen azért írtam európait, mert németül, angolul, olaszul, horvátul, finnül, svédül, portugálul Abu Dhabi a hely nevének írásmódja. Van pár nyelv (olasz, spanyol) ahol Abu Dabi formában írják, a h betű elhagyásával. De Abu Dzabi írásmód csak egy helyen van :-)))

Real Simon says 2011.11.23. 15:49:30

Oké. Azok az agyhalott egyedek, akik a cikk helyett a helyesíráson vitatkoznak, inkább írjanak az MTA Nylevtudományi Intézetének. Kérvényezzék Abu Dzabi magyar helyesírásának a megváltoztatását "A Nép nevében!" :) Ezeket a pernahajdereket ugyanis mostantól egy könnyed mozdulattal kimoderálom. Aki érti, annak van IQ-ja, aki nem érti, menjen máshová nyáladzani!

JFK 2011.11.23. 16:11:43

@Real Simon says:
Sem a Mercedes, sem pedig a Schumacher nyilatkozatok nem úgy fogalmaznak, hogy levegőben lógna Schmacher szerződése a Mercedes-hez 2012-re.

Az általam idézett sorodból ("Ross Brawn állítólag a hétvégi Brazil Nagydíj után fog dönteni Schumacher szerződésének újabb egy évre történő meghosszabbításáról (2012 végéig)." pedig úgy értelmezhető, mintha nem lenne biztos a helye a Mercedesnél 2012-re, hiszen Brawn-nal majd a brazil futam után fognak csak erről tárgyalni.

Az Autosprint magazainnak adott Brawn nyilatkozt is ezt támasztja alá: „Szerződésünk van Schumacherrel a jövő évre, és ha ő boldog, akkor nem látok rá okot, hogy miért ne folytassuk egy 2013-as szerződéssel”

Ebből nekem nem úgy tűnik, mintha Interlagos után, még szerződéshosszabbításról kellene majd tárgyalniuk (a 2012-es évet illetően)...

Zincsilla 2011.11.23. 16:13:04

Szerintem meg az MTA-nál csak véletlenül lett DZabi, mert a Z a H alatt van, valaki jól melléütötte és kész.

Semmi értelme annak, hogy DZ-nek írjuk, amikor egyszerűen csak D-nek ejtjük. Sehol máshol a világon nem írják DZ-vel. Ez olyan, mintha mondjuk Thaiföld nevét Tgaiföldnek írnánk.

- Rendi - 2011.11.23. 16:34:38

@Zinácska: "egyszerűen csak D-nek ejtjük"
Igen, akkor Abu Dabinak kellene lennie :]
De befejezem, mert jön a tulaj, és jól kimoderál :]

- Rendi - 2011.11.23. 16:37:21

Két olyan visszatérés lóg a levegőben, amire tényleg kíváncsi vagyok: Räikkönen és Kubica.

Kiminél ott van Schumacher-effektus, és kérdéses, hogy az utolsó évében látott motivációhiányból mi maradt meg.
Kubicánál jelenleg az is kérdés, hogy egyáltalán képes-e versenyezni a jövőben; ha igen, akkor jön a képbe a Massa-effektus...

Real Simon says 2011.11.23. 18:29:37

@Zinácska: Folytassuk: Malaysia vagy Malajzia? Suzuka vagy Szuzuka? Rasputin vagy Raszputyin? Ugye, hogy mindennek van magyaros megfelelője? És mi itt, az SzC_blogon ezt fogjuk használni. Akinek nem tetszik, nem kell idejárni. "Sajnos" a Nemzeti Sport Online-on, az index.hu-n, az origón (és mindenhol, ahol adnak magukra) is ezt fogja találni.

HPedro 2011.11.23. 19:07:28

Real Simon says! Ne foglalkozz semmivel-egyél zsemlét kiflivel!
A sok pöcs csak Dhabi vagy Dzabi-val tud foglalkozni.
Akit viszont érdekel az F1 az inkább a cikkre koncentrál!

Szerény véleményem szerint a Schumi - Brawn páros már csak gesztusból is kitölti 2013-ig a "bulit".

Jól mutat a Merga a Deutsche Post-al az eleján.. Über Deutsch az egész bagázs,akkor meg miért ne?

Kimi szerintem menjen inkább gokartozni..semmi köze nincs már az F1-hez...itt nem kilincsel előre kell menni hanem íven autózni...ami neki már nem mennem szerintem.

Kubica csóri szerintem nem tér vissza,nem fogja bírni a kacsója szegénynek.

Jó a blog-od..az oltovics gézákat meg söpörd ki!

Real Simon says 2011.11.24. 00:03:23

@HPedro: Kösz a biztatást, Pedro! ;)

feca73 2011.11.24. 00:08:56

@HPedro: Szerintem nagyot néznél mikor Kimi újra megmutatná , hogy miért ő 2007 világbajnoka

petru 2011.11.24. 03:47:51

@Real Simon says: Ezt mindenki szajkozza, meghozza mindeg ugy ahogy neki pillanatnyilag megfelel. Pl. Kobayashi, Hayabusa (v. Hayabusha?), Korsakoff stb.

petru 2011.11.24. 03:49:37

@Zinácska: A Z a H alatt van? Lehet hogy a vak valtozatnal...

HPedro 2011.11.24. 14:16:58

@feca73: azt írtam,hogy már nincs köze hozzá. 07' ben valóban VB győztes lett ami becsülendő. De most... Schumi effektus lenne.A Vettel körbeautózná mindenhol Őt. Továbbmegyek a Rosberg kölyök alá ha berakják végre a versenyképes Mergát fog még meglepcsit okozni ebben biztos vagyok.

A Ferrari viszont folytatja ezt a mélyrepülést amit az F1-es szegmens lassan tényleg nem tud hova tenni? Massa nem Önmaga 1.5 éve.... (baleset) ... sajnos Kubica ezért nem is fog visszatérni...ha visszatér mondjuk ki....szar lesz.. :( Pedig sajnálom mert kellően jó pilóta!

kamionmentés · http://www.kamionmentes.hu/ 2011.11.24. 18:21:49

"A Katari Bank már nem akarja fedezni Kimi Räikkönen 10 millió dollár fölötti fizetési igényeit"

Ez komoly? Van ehhez valami forrás, link?

kamionmentés · http://www.kamionmentes.hu/ 2011.11.24. 18:24:55

@HPedro:
Kiminek nem menne az F1...az isten Sumit meg tavaly Rosberg 70 (!!!) ponttal verte, idén meg egyelőre 7 ponttal előzi.
Szerintem ennyire menne Kiminek is.

dp27 2011.11.28. 10:28:14

Kíváncsi vagyok, hogy a Lotus leszerződteti-e? A jelek szerint a Williamsnél nem jön össze a pénz. Kíváncsi vagyok, hogy Boullier komolyan gondolta-e, hogy nagy neveket akar leszerződtetni.
Mondjuk nagyon sajnálom, hogy ők szerezték meg a Lotus névhasználati jogát. A mentalitás elég messze van Chapman-étől.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása