HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Räikkönen székfoglalót tartott Enstone-ban

2012.01.05. 19:56 Real Simon says

Megtartotta a szezon előtt szokásos üléspróbáját a Lotus (Renault) GP enstone-i központjában Kimi Räikkönen. A csapat a rajongók e-mailen és Twitteren keresztül beérkezett kérdéseiből közölt összeállítást.
 
Kimi Räikkönen utoljára 2009 októberében, Sao Paulóban ült F1-es autó volánja mögött
 
Kimi, ma ültél először Formula-1-es autóban a 2009-es szezon vége óta. Milyen érzés volt?
K.R.: Amikor legutóbb Enstone-ban jártam [december elején – a szerk.], gyorsan bepattantam az egyik kocsiba, de tényleg ez az első alkalom, hogy rendesen, beöltözve, sisakkal a fejemen F1-es autóba ültem, 2009 óta. Először kissé fura volt, mert a pilótafülke elég szűkös, de ez így normális. Olyan, mint a régi üléspróbák – amikor először belépsz az autóba, még kicsit furcsa, de aztán hamar megszokod. Jó lesz visszamenni versenyezni.
 
Mennyire fontos egy ilyen üléspróba?
K.R.: Ez az egyik legfontosabb teendőnk. Sok időt töltünk a kocsiban [a szezon során], ezért a jó üléspozíció alapvető fontosságú, mindennek 100%-osan stimmelnie kell. Inkább az évnek ebben a szakaszában fordítok rá sok időt [hogy minden rendben legyen], mert a szezon sok versenyből áll, rengeteg időt töltünk a volán mögött. Kiemelten fontos, hogy ez rendben legyen.
 
Meglepett, milyen hatalmas érdeklődést váltott ki a visszatérésed híre az elmúlt hetekben?
K.R.: Igen, elég nagy csinnadratta alakult ki körülöttem, sok pletyka is szárnyra kelt. Számomra jó dolog, hogy visszatérek a Formula-1-be, remélem, a csapat és a rajongók is örülnek neki! Egyébként imádok ilyenkor a gyárban lenni. Nagy a felhajtás az új autó körül, minden egyes részleg teljes gőzzel dolgozik azon, hogy minden időben elkészüljön. Igazán érezni ilyenkor az emberek odaadását, és jó érzés részese lenni mindennek.
 
Sokan, sokfélét mondanak a visszatérésedről... Néha pozitív, máskor meg negatívak dolgokat.
K.R.: Ez engem egyáltalán nem befolyásol. Néha képtelenségeket, máskor meg dicséreteket olvasok. A lényeg az, hogy én akartam visszatérni, amire remek lehetőséget kínált a csapat, szóval elégedett vagyok. Sohasem foglalkoztam igazán azzal, mit mondanak vagy gondolnak az emberek. A magam feje után megyek, és amíg ez boldoggá tesz, számomra csak az számít.
 

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr323522705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sünmami 2012.01.05. 20:35:24

Igen, a rajongók is nagyon örülnek és pont nem érdekli őket hogy csak a saját feje után megy;) Ő így KIMI:) Mi meg így szeretjük:)

Real Simon says 2012.01.05. 20:58:04

@Sünmami: Mint semleges megfigyelő, annak örülök, hogy Kimi visszatért. Ő egy karakter, ide való, nélküle szegényebb volt (és lenne) a száguldó cirkusz.

Tunde91 2012.01.06. 01:06:33

Ha egy cikkben szerepel, hogy Räikkönen, egyből megugrik a likeok száma... ;)
Szóval... ha a fiatalember hozná az eredményeket, akkor témát szolgáltatna a blognak, és ezzel növelné az olvasottságot... ;)
"Igazán érezni ilyenkor az emberek odaadását, és jó érzés részese lenni mindennek."
2 évvel ezelőtt pont ez volt az indoka, arra, miért menekül a Forma-1-ből... de hát.. most átváltok naiv üzemmódba, és elhiszem amit mond... :) jó lenne, ha a motivációról mondottak is igazak lennének, és tényleg odatenné magát (nem szeretném ha ő is Schumacheri zuhanórepülésbe kezdene...)
Hajrá Kimi! (:

rognork 2012.01.06. 07:03:25

Szerintem ezt nem ő nyilatkozta, egész évben nem válaszol ennyit.

Sünmami 2012.01.06. 09:05:11

De. Ő nyilatkozta. Csak leírta. Hogy könnyebb legyen lefordítani mert amikor beszél úgyis nehezen érthető. Ilyen humánus:) Nekem megfelel. Ha így van:)

rognork 2012.01.06. 13:11:34

Szerinted ha szóban nem válaszol, akkor irásban inkább? khm. Fogtak egy píárost oszt az majd jól kifacsarja a lehetőségből a legtöbbet. Kimi novellákat fog írni a rajongók kedvéért, persze.

Tunde91 2012.01.06. 15:31:59

Amúgy tényleg nagyon PC a szöveg :)) Írásban meg biztos nem válaszolt.. Bár Kimitől nem ilyet szoktunk meg.. de ki tudja.. Jöhetne már egy videointerjú.. amin látjuk, /halljuk hogy ő mondta ... :)
Amiben amúgy 100%ig biztos vagyok hogy a kedves hanvételű postokat a hivatalos profilján nem ő írja...

Real Simon says 2012.01.06. 17:16:16

@rognork: De, ezeket ő nyilatkozta. Kimi időközben 31 éves lett, kezd benőni a feje lágya. Kezdi megtanulni, elfogadni, hogy az F1-es pilótáskodás kötelezettségekkel is jár, nem csak az elismerések learatásával. Jót tett neki a ralizás. A Renault sajtóosztálya meg a legprofibbak közé tartozik, olyan emberek dolgoznak ott, akik képesek kerek egész mondatokban fogalmazni (bárhogy is fogalmazott a versenyző:)).

Real Simon says 2012.01.06. 17:18:24

@Tunde91: Tény, hogy ha Räikkönen a téma, megugrik az SzC_blog olvasottsága. De az is tény - sajnos - hogy a blog.hu rendszere egy idő után rejtélyes módon elnyeli, eltünteti az öttel, hattal korábbi cikkekre nyomott lájkokat. Csak az látszik, hogy "Legyél te az első, akinek tetszik", pedig korábban már volt tizen-, huszon-, akárhány lájk. A rekordunk egyébként 427 like, és az is egy räikkönenes cikk volt... Érthetetlen. :(

Tunde91 2012.01.06. 17:32:44

@Real Simon says: Nem gondolkoztál még azon, hogy áttérsz .hu-ra? akkor nem lennél kiszolgáltatva a blog.hu-nak
Amúgy ezt már én is észrevettem.. azt hiszem az ominózus visszatérős cikknél is csinált hasonlót... :/

Sünmami 2012.01.06. 18:48:18

@rognork: Humor:) Ismered?:) Vicceltem, de leírták már helyettem az igazságot. Változnak az idők, ő is változhat:)
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása