HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Nem jár kivételes bánásmód a Ferrarinak és a Red Bullnak

2012.02.28. 17:49 Real Simon says

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nem járult hozzá a Ferrari és a Red Bull kéréséhez, hogy a két csapat a többiekétől eltérő ütemben fejezhesse be a 2012-es téli tesztsorozatot Barcelonában.
 
 
A Formula-1-es csapatok utolsó téli tesztelésére március 1. és 4. között (csütörtöktől vasárnapig) kerül sor a Circuit de Catalunyán. A világbajnok Red Bull és a Ferrari azonban úgy képzelte, hogy csak 2-án, pénteken kezdenék meg az utolsó tesztet, és egy nappal tovább maradnának Barcelonában. Ehhez azonban az FIA nem járult hozzá, így a két topcsapat kénytelen lesz a többiekkel együtt megkezdeni és befejezni a tesztsorozatot.
 
A két renitens istálló a szabálykönyv 22.4-es pontjába kapaszkodott, amely kimondja: tilos tesztelni „az első eseményt [versenyt] megelőző héten", ami idén a március 18-i Ausztrál Nagydíjra utal. A Red Bull értelmezésében azonban ez magát a verseny hetét jelentette volna, nem március első hetét. A bajnoki címvédő alakulat szövetségest keresett, ezért felkérték a Ferrarit, tartson velük a kezdeményezésben.
 
A Red Bull felkészülése eddig – kisebb elektronikai és hidraulikai hibáktól eltekintve – problémák nélkül zajlott, így kissé érthetetlen, miért akartak egy napig „magányosan” körözni Barcelonában. A Ferrarinál gyökeresen más a helyzet: az olaszok annyira extrém autót építettek erre az évre, hogy a jerezi és az első barcelonai teszt nagy része nem szólt másról, mint hogy a mérnökök megértsék az egyes alkatrészek működését. A maranellóiak a BBC-nek úgy reagáltak az FIA visszautasítása, hogy „nem nagy ügy”.
 
Ez azt jelenti, hogy a Red Bullnál – az eredeti terveknek megfelelően – Mark Webber kezdi az utolsó tesztet csütörtökön, majd ismét ő vezetheti az RB8-ast szombaton, míg Sebastian Vettel pénteken és vasárnap vezethet. A Ferrarinál Felipe Massa kezdi meg a barcelonai a tesztet és a brazil vezethet szombaton is, míg Fernando Alonsóra pénteken és vasárnap kerül sor.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr124221036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása