HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Michelisz 18 ponttal lett gazdagabb Valenciában

2012.04.02. 09:16 Real Simon says

Yvan Muller és Alain Menu győzelmei révén folytatódott a Chevrolet-dominancia a WTCC második fordulójában, Valenciában. Michelisz Norbert az első futamon 7., a másodikon negyedik lett, azaz a Zengő Motorsport magyar pilótája 18 ponttal lett gazdagabb a spanyolországi hétvégén. Tom Coronel két dobogós helyezése megmutatta, hogy idén is van keresnivalójuk a bmw-seknek.
 
Tom Coronel (elöl) az első futamon 3., a másodikon 2. lett, igazolva, hogy a BMW fel tudja venni a versenyt a Lukoil Seatokkal
 
A túraautó-világbajnokság valenciai fordulójának első versenyét Michelisz Norbert a 6., Wéber Gábor a 17. pozícióból kezdhette meg. A pole-ból induló Yvan Muller megőrizte vezető helyét a rajt után, mögé a seatos, Gabriele Tarquini és a ROAL BMW-s Tom Coronel sorolt be. A Chevrolet francia világbajnoka már az első körtől kezdve meglépett az üldözőktől, és magabiztos rajt-cél győzelmet aratott. Coronel hiába igyekezett erőszakkal letolni Taquinit a pályáról (amiért a 9. körben fekete-fehér zászlóval figyelmeztette a versenybíró), nem tudott az olasz elé kerülni, így a dobogós helyezettek személye sem változott a leintésig.
 
A 9. helyről induló Alain Menu hamar felzárkózott az előtte haladókra, a 3. körben Micheliszt is megelőzte, így a Zengő Motorsport pilótája visszacsúszott a hetedik pozícióba. Az utolsó körökben Norbinak Franz Engstlerrel szemben kellett védekeznie, de megőrizte hetedik pozícióját a verseny végéig. Wéber Gábornak nem sikerült előrébb lépnie a szűk valenciai pályán, a Zengő Motorsport másik versenyzője a 17. helyen ért célba. A hazai pályán versenyző Pepe Oriola (Tuenti SEAT) remekül versenyzett, 4. helye révén megszilárdította vezető helyét a Yokohama-kupában is.
 
Az állórajtos második futamot a pole-ból induló Stefano D’Aste jól kezdte meg, Michelisz viszont hiába reagált remekül a rajtjelzésre, ki kellett kerülnie az előtte majdnem lefulladó Alekszej Dudukalo kocsiját, így nem tudott pozíciót nyerni. Norbi az ötödik helyen fejezte be az első kört, Coronel mögött, nyakán a két gyári Chevy-vel, Huff-fal és Mullerrel. Wéber Gábor a Zengő-BMW kardántengely-törése miatt nem tudott felállni a rajtrácsra, így a versenye még azelőtt befejeződött, hogy elkezdhette volna.
 
D’Aste a hetedik körig tudta tartani Menu-t, aki akkor átvette a vezetést az olasztól. A második pozícióért D’Aste, Engstler, Coronel és Michelisz állt harcban. A 9. körben olaj kerül a pályára, az autók egymás után csúsztak ki, illetve vágtak át a kavicságyon. A nagy kavarodásban Engstler visszacsúszott, kiszállt ebből a négyesből, Michelisz pedig a negyedik helyre jött fel. A hátra lévő körökben a magyar fiú szorosan rátapadt Stefano D'Aste kocsijára, előzni azonban nem tudott, be kellett érnie a negyedik hellyel.

Futamgyőzelmével Alain Menu megtörte csapattársa, Muller rekorddöntő lendületét, a svájci idei első sikerét aratta. Mellette a remek hétvégét kifogó Coronel és D’Aste állhatott fel a dobogóra.
 
Az elpusztíthatatlan: Alain Menu (Chevrolet) idei első győzelmét ünnepelte Valenciában
 
Michelisz mindkétfutamon második helyen zárta a privát indulók számár kiírt Yokohama Drivers Trophy-t, ennek köszönhetően a tabella 3. helyére jött fel. A túraautó-világbajnokság két hét múlva, Marokkóban folytatódik.
 
WTCC. A bajnokság állása 4 futam után:

1. Yvan Muller (FRA) Chevrolet, 88 p.
2. Alain Menu (CH) Chevrolet, 61 p.
3. Tom Coronel (NL) ROAL BMW, 58 p.
4. Rob Huff (GB) Chevrolet, 57 p.
5. Gabriele Tarquini (ITA) Lukoil SEAT, 44 p.
6. Stefano D'Aste (ITA) BMW, 25 p.
7. Michelisz Norbert (HUN) Zengő BMW, 24 p.
= Pepe Oriola (SPA) Tuenti SEAT, 24 p.
 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr34355681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyurcats 2012.04.03. 23:52:50

Gratulálok!!!

Jó versenyek voltak, majdnem meglett a harmadik hely is az utolsó körben, csak az a fránya sevi visszatalált a pályára. Azért ezek az eredmények biztatóak a jövőre nézve. Talán idén nem olyan dominánsak a "kékek", és a BMW-nek is van keresnivalója.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása