HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Visszalépéssel fenyeget a Force India Bahreinben

2012.04.20. 12:20 Real Simon says

Miután Paul di Resta a harmadik, Nico Hülkenberg a hatodik helyen végzett a Bahreini Nagydíj első szabadedzésén, a Force India bejelentette: nem, vagy csak korlátozott programmal vesz részt a délutáni, második tréningen. A csapat azt szeretné, ha az összes szerelő és csapattag biztonságban visszaérne a szállodába, még a sötétség beállta előtt. A félelem igazgat Bahreinben.
 
Délelőtt még a 3., illetve a 6. időt futották a Force India pilótái. Kérdés, hogy délután is ott lesznek-e a szabadedzésen Szahírban? (Fotók: Force India)
 
Jól mentek a Force India-Mercedesek a Bahreini nagydíj első szabadedzésén: Paul di Resta a harmadik, Nico Hülkenberg a hatodik helyen végzett pénteken. Igaz, ez nagyban köszönhető annak, hogy egyedül az indiai-brit alakulat használta a lágy abroncsokat, a többiek mind a keményebb gumikon mentek ma délelőtt. 
 
Bob Fernley, a Force India helyettes csapatvezetője az Autosportnak megerősítette: csapata rövidített programot tervez a ma délutáni második szabadedzésen. „Jelenleg azt vizsgáljuk, milyen programot hajtsunk végre a délutáni edzésen. Az is lehet, hogy egyáltalán nem megyünk ki a pályára, vagy, hogy csak a második szabadedzés feléig maradunk. Ahogy az eredményeink is mutatják, sok mindent el tudtunk végezni délelőtt, sok adatot gyűjtöttünk” - jelentette ki Fernley.
 
A csapatvezető-helyettes azonban hozzátette: szó sincs arról, hogy ne állnának rajthoz a vasárnapi Bahreini Nagydíjon. „Teljes mértékig elkötelezettek vagyunk, hogy versenyezni fogunk. Mindössze annyit teszünk, hogy kissé áttervezzük az időbeosztásunkat, hogy megtegyük, amit a körülmények megkövetelnek – és meg is tesszük. De a kvalifikáción és a versenyen ott leszünk.”
 
Csütörtökön két alkalmazottját is hazaengedte Angliába a csapat, miután a bahreini főváros, Manama környékén Molotov-koktéllal elkövetett támadás ért egy kisbuszt, amiben négy Force India-csapattag tartott visszafelé a szállodába. (Érdekes, hogy nem a megtámadott kvartett tagjai kérték, hogy engedjék haza őket.) Pénteken egy brazil F1-es rádióriportert, Luís Ramost is megtámadták a bahreini kormányellenes tüntetők Manamában, a hotel előtt.
 
Bob Fernley,a Force India csapatvezető-helyettese (balra) és Paul di Resta
 
A helyszínen jelen lévő újságírók egy része furcsálja a Force India döntését. Ők azzal érvelnek, hogy a szombati időmérő edzés, illetve a vasárnapi verseny még később ér majd véget, mint a mai második szabadedzés, így még veszélyesebb lesz visszatérni a pályától 40 km-re lévő fővárosba. Martin Brundle, a SKY Sports riportere, egykori F1-es pilóta kijelentette: „Még sohasem láttam ilyen békésnek Bahreint.”  
 
A brit F1-es szakírók egy része azonban szimpatizál a Force India döntésével. Adam Cooper szerint a csapatok mégsem bízhatnak teljes mértékig az FIA által ígért biztonsági garanciákban, és a Force India csapata az egyetlen, amely nem dugja a homokba a fejét, valóban törődik az alkalmazottaival, akik félnek Bahreinben.  
 
Bernie Ecclestone (aki az első szabadedzés alatt érkezett meg a szahíri pályára) azt mondta a Times újságírójának, Kevin Easonnak, hogy hajlandó a Force India csapattal együtt, katonai felvezetés nélkül visszautazni Manamába, hogy megmutassa: biztonságos az útvonal.
 
A Bahreini Nagydíj második szabadedzése – magyar idő szerint – délután 1 órakor kezdődik. 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr474462845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sosevót 2012.04.21. 03:12:14

Az arabok nagy része viszonylag egyszerű gondolkodású, ámbár rettenetesen gyáva ember. Vagy azt támadják meg aki fegyvertelen, vagy azt, akinek semmi köze a problémáikhoz. De ezt eddig is tudtuk. Akkor most mi a csodálkozás alapja?

Montuain Bike RWD Kompressor 2012.04.21. 14:18:44

Tövig nyomni a gázt?Szekvenciális váltó?

Grifter 2012.04.21. 14:36:22

"(Érdekes, hogy nem a megtámadott kvartett tagjai kérték, hogy engedjék haza őket.)"

Adaptálható a mondás: Van aki más hibájából tanul, van aki a sajátjából sem ;)

MilfHolgersson 2012.04.21. 15:34:20

"Bernie Ecclestone (aki az első szabadedzés alatt érkezett meg a szahíri pályára) azt mondta a Times újságírójának, Kevin Easonnak, hogy hajlandó a Force India csapattal együtt, katonai felvezetés nélkül visszautazni Manamába, hogy megmutassa: biztonságos az útvonal."

A híres utolsó mondatok sorába majd felveszik Bernie bácsiét is:" Gyertek utnam, ez biztonságos útvonal!" :)

...vagy a többi hasonló:
-Gyertek, erre vastag a jég.
-Kutyuli-mutyuli...
-Jéé, ez a pisztoly nincs is megtöltve!
-Már százszor kipróbáltam, nem szakad le,

:D
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása