HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Felhúzott orral megy Barcelonába a McLaren

2012.05.09. 20:00 Real Simon says

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh szerint valószínű, hogy Lewis Hamilton és Jenson Button egy új fejlesztésű, az eddiginél marasabb orrot próbál ki a hétvégi Spanyol Nagydíjon.
 
Az első négy futamon használt McLaren MP4-27 még alacsonyan hordta az orrát, de csak egy GP-győzelmet szerzett (Fotók: McLaren Media)
 
Martin Whitmarsh a McLaren telekonferenciáján beszélt arról, hogy csapata egy új fejlesztésű, az eddiginél magasabban végződő orral érkezik a hétvégi, barcelonai futamra. Az új orrkiképzést a múlt heti tesztelés legvégén próbálták ki Mugellóban, és a wokingi gárda aerodinamikai szakemberei elégedettek voltak a tesztpilóta, Gary Paffett által szolgáltatott adatokkal. 
 
„Nagy esély van rá, hogy az új orral fogunk versenyezni vasárnap, a pilótáink (Lewis Hamilton és Jenson Button) akkor fogják először kipróbálni az újdonságot. Rengeteg adatot gyűjtöttünk Mugellóban, ami alapján rendesen beállíthatjuk [az új első szárnyat], illetve munkára foghatjuk a pályán” – fogalmazott Whitmarsh. 
 
A csapat vezetője szerint az új orrkiképzés segít abban, hogy az autó körül áramló levegőt még hatékonyabban tereljék a hátsó kerekek, illetve a hátsó szárny felé. 
 
„Klasszikus esetben alacsonyabb légellenállást és nagyobb leszorítóerőt szeretnénk, de felhívnám a figyelmüket arra, hogy manapság csak nagyon apró változásokat szokás bevezetni. Az újfajta orr és első szárny esetében a tartópillérek jelentősen eltérnek [az eddigiektől] és más eltérések is vannak. Úgy tereli el a légáramlatokat, hogy azok az autó többi részére is pozitívan hatnak” – magyarázta Whitmarsh. 
 
A Spanyol Nagydíjra beharangozott McLaren magasabb orra a tavalyi MP4-26-éhoz hasonlíthat
 
A McLaren 2010 óta használja Formula–1-es modelljein a magasra ívelt orr koncepcióját. Ennek a trendnek az idei szabályváltozások vetettek véget, aminek következtében a wokingiak is kénytelenek voltak 550 milliméterre levinni az orr végpontját. A 2012-es autók között a McLarenen kívül csak a Marussia versenyautójának orrában nem látható törés.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr974499371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása